nesmotreni postupci / Pilot slavnom glumcu dopustio da vozi avion pa dobio otkaz i doživotnu zabranu rada

Image

Pilot je slavnom egipatskom glumcu dopustio da sjedi u pilotskoj kabini tijekom leta zbog čega je dobio doživotnu zabranu rada

19.10.2019.
14:06
VOYO logo

Pilotu je doživotno zabranjen rad u Egiptu jer je slavnom egipatskom glumcu Mohamedu Ramadanu dopustio da sjedi u pilotskoj kabini tijekom privatnog leta u Saudijsku Arabiju, javlja BBC.

Na Twitteru objavio video u kojem vozi avion

Glumac i pjevač objavio je na Twitteru video kako sjedi na mjestu kopilota i drži kontrole dok je glas iza njega komentirao da "sada vozi avion". Kako se navodi, i kopilotu je zabranjen rad na godinu dana zbog incidenta. Sporni avion je u vlasništvu tvrtke Smart Aviation, čiji je izvršni direktor podnio ostavku, priopćili su službenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo potvrdili kršenje egipatskog zakona o civilnom zrakoplovstvu poduzeli smo odgovarajuće mjere prema nesmotrenim i neodgovornim postupcima pilota", navelo je egipatsko Ministarstvo civilnog zrakoplovstva.

''Sigurnost egipatskih aviona bila je najvažnija'', dodalo je ministarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohamed Ramadan, koji na svom YouTube kanalu ima više od sedam milijuna pretplatnika, video je 13. listopada objavio na svojim Twitter i Instagram računima. Obraćajući se kameri, kaže: "Prvi put, ja ću voziti avion."

Isječak počinje ulaskom u kabinu kada sjeda kraj pilota i rukama prima kontrolnu ploču. Tada je neidentificirani muškarac isključio kameru i rekao: "Kunem se Bogom, Mohamed Ramadan je taj koji sada upravlja avionom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravila egipatskog zrakoplovstva predviđaju da putnicima nije dopušten ulazak u pilotsku kabinu tijekom leta. Neki su na društvenim mrežama ljutito komentirali video uz pozive na bojkot glumca.

Ramadan, koji je glumio u više od desetak egipatskih filmova i nekoliko TV serija, putovao je sa svojim bendom na nastup na zabavni festival u saudijskoj prijestolnici Rijad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo