PROSVJED ZDRAVSTVENIH RADNIKA / Plaću nisu primili od srpnja, a u znak protesta skinuli su kute i najavili masovne otkaze: 'Nisam je skinuo ni u ratu'

Image
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL

Zdravstveni radnici u Konjicu su već izlazili na ulice te 26. studenog i aktivirali generalni štrajk i borili se svim sindikalnim sredstvima za svoje zarađene plaće

15.12.2021.
11:00
Denis Kapetanovic/PIXSELL
VOYO logo

Dramatično je jutros bilo ispred Opće bolnice u Konjicu u Bosni i Hercegovini, jer su zdravstveni radnici kolektivno prekinuli rad i skinuli bijele kute, navodeći kako su im obitelji dovedene na rub egzistencije s obzirom na to da od srpnja nisu primili plaće zbog blokiranih računa.

S pomiješanim osjećajima gorčine, ljutnje, tuge i poraza zdravstveni radnici Opće bolnice i Doma zdravlja u Konjicu podsjećaju da su na problem ukazivali svim vladajućim strukturama, ali da im vapaje nitko od odgovornih nije uslišio i da drugog izbora nemaju, piše Klix.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od njih najavljuju i odlazak iz zemlje te objašnjavaju kako je to očajnički potez na koji su prisiljeni, zbog stanja u koje su dovedeni časno radeći svoj posao.

Image
GOST RTL-A DANAS /

Čović: 'Podjela neće biti. Moja misija je voditi politiku koja će osigurati mir i stabilnost BiH'

Image
GOST RTL-A DANAS /

Čović: 'Podjela neće biti. Moja misija je voditi politiku koja će osigurati mir i stabilnost BiH'

Osman Tucaković, jedan od prisutnih zdravstvenih radnika, kaže kako bijeli mantil nije skinuo ni u ratu, a sada ga skida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nedopustivo", "Za ovo mora neko odgovarati", neki su od komentara koji se čuju ispred zgrade konjičke zdravstvene ustanove koja danas ostaje bez radnika.

U znak podrške stižu im i kolege iz Mostara i drugih krajeva Hercegovine kako bi upozorili javnost, da će se problem iz Konjica lako preliti i na druge zdravstvene ustanove te pozivaju nadležne da hitno reagiraju, navodeći kako će u protivnom oni biti odgovorni za posljedice, koje bi mogle biti katastrofalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo da su zdravstveni radnici u Konjicu već izlazili na ulice 26. studenog i aktivirali generalni štrajk, a potom i blokirali magistralu u Konjicu i borili se svim sindikalnim sredstvima za svoje zarađene plaće, ali kako kažu, više nema smisla za takvu borbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo