Smiješili se kamerama / Počeo povijesni susret, Putin poručio Kimu: 'Drago mi je vidjeti vas ovdje'

Image
Foto: AP Images

Tema razgovora bit će i gospodarska suradnja između dviju zemalja

25.4.2019.
8:20
AP Images
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin i sjevernokorejski vođa Kim Jong Un u četvrtak su počeli svoj prvi službeni sastanak u dalekoistočnoj ruskoj luci Vladivostoku.

"Drago mi je vidjeti vas ovdje", rekao je Putin Kimu te dodao da se nada kako bi mogao pomoći u rješavanju spora između SAD-a i Sjeverne Koreje zbog sjevernokorejskoga programa nuklearnog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozdravljamo Vaše napore na razvoju međukorejskoga dijaloga i na normalizaciji sjevernokorejsko-američkih odnosa", dodao je.

Snimke prikazuju dvojicu čelnika kako se rukuju na početku susreta koji se održava pod visokom sigurnošću na Ruskom otoku, u dijelu sveučilišnog kampusa, prije nego su sjeli i smiješili se pred kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ceremonijalnog pozdrava dvojica čelnika razgovarat će nasamo, a nakon toga trebali bi slijediti prošireni razgovori, navodi ruska novinska agencija TASS. Nakon razgovora se ne očekuje službena izjava.

Tema razgovora bit će i gospodarska suradnja između dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja traži saveznike nakon neuspjeha summita između američkog predsjednika Donalda Trumpa i Kima u Hanoiju u veljači. Moskva i Pjongjang imaju tradicionalno dobre odnose.

Image

Vidno raspoloženi Putin poželio dobrodošlicu Kim Jong-Unu: 'Drago mi je vidjeti vas ovdje'

Image

Vidno raspoloženi Putin poželio dobrodošlicu Kim Jong-Unu: 'Drago mi je vidjeti vas ovdje'

Međutim, ostvaren je slab napredak u odnosima nakon prvog susreta na vrhu Trumpa i Kima prošle godine u Singapuru, a napetosti su se nastavile.Washington želi da Pjongjang odustane od svog nuklearnog oružja, dok Sjeverna Koreja traži ukidanje međunarodnih sankcija koje pritišću njezino gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Sjeverna Koreja u travnju zatražila da američki državni tajnik Mike Pompeo više ne sudjeluje kao glavni pregovarač u međusobnim pregovorima te da ga zamijeni "netko zreliji".   

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo