RANJEN PRI UHIĆENJU / Podignuta optužnica protiv drugog osumnjičenika za terorističke napade u Bruxellesu

Image
Foto: AP

Tužiteljstvo ne želi objaviti puni identitet osobe pod nazivom Abderrahmane A., koji je prilikom uhićenja ranjen u nogu u središtu Bruxellesa

27.3.2016.
13:38
AP
VOYO logo

Belgijsko pravosuđe podiglo je optužnicu protiv drugog osumnjičenika ispitanog u Bruxellesu u okviru istrage o napadu koji je u četvrtak spriječen u Francuskoj, priopćio je u nedjelju savezni tužitelj.

Abderrahmane A., uhićen u petak, optužen je u nedjelju za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, dok je u subotu je tužitelj objavio i optužnicu protiv Rabaha N. Tužiteljstvo ne želi objaviti puni identitet osobe pod nazivom Abderrahmane A., koji je prilikom uhićenja ranjen u nogu u središtu Bruxellesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je u četvrtak osujetila planirani napad koji je bio u "uznapredovaloj fazi" i uhitila 34-godišnjeg Francaisa Reda Kriketa. Nakon njegovog uhićenja, policija mu je u stanu u pariškom predgrađu otkrila oružje i eksploziv. On je prošle godine već bio osuđen u Belgiji u odsutnosti u procesu protiv džihadističke mreže u kojoj je bio aktivan i Abdelhamid Abaaoud, navodni organizator napada u Parizu.

Objavljen broj mrtvih: 28 ubijenih i tri bombaša samoubojica

Belgijske vlasti su u nedjelju također objavile da je u napadima u Bruxellesu ubijeno 28 ljudi, a da su trojica poginulih bombaši samoubojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potvrđena je brojka od 28 žrtava i troje samoubojica", izjavio je glasnogovornik kriznog stožera u Bruxellesu.

Od 28 ubijenih, identificirano je 24 ljudi, 14 poginulih u zračnoj luci i 10 na stanici metroa Molenbeek, nedaleko od europskih institucija. Od 24 identificiranih, 13 su Belgijanci, a 11 su stranci iz osam država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj mrtvih je, dodaje glasnogovornik, privremen jer se u jedinicama intenzivne njege nalazi veliki broj teško ranjenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo