'Revolucija Chemnitz' / Podignuta optužnica protiv osmorice desničara: Htjeli srušiti ustavni poredak u Njemačkoj

Image
Foto: shutterstock

Optuženi se od početka listopada prošle godine nalaze u istražnom zatvoru

25.6.2019.
16:50
shutterstock
VOYO logo

Glavno državno odvjetništvo u Karlsruheu potvrdilo je u utorak podizanje optužnice protiv osmorice pripadnika desničarske terorističke organizacije "Revolucija Chemnitz" pod optužbom za planiranje rušenja ustavnog poretka u Njemačkoj.

Glavno državno odvjetništvo, koje preuzima slučajeve ugroze državnog poretka, potvrdilo je pisanje medija po kojima se optuženima predbacuje udruživanje s ciljem podizanja oružane pobune protiv vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženima se konkretno predbacuje da su se u jeku nereda u istočnonjemačkom gradu Chemnitzu na ljeto prošle godine preko komunikacijske grupe Telegram udružili s ciljem podizanja pobune protiv vlasti i uspostavljanja društvenog poretka "u smislu krajnje desne ideologije", kako stoji u zaključku Vrhovnog suda Njemačke a koje citiraju njemački mediji.

Neredi u Chemnitzu i izgredi protiv stranaca u ovom gradu uslijedili su nakon što se proširila vijest da je sirijski izbjeglica nožem ubio Nijemca. Okolnosti ove smrti do danas još nisu razjašnjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optuženi se od početka listopada prošle godine nalaze u istražnom zatvoru, a među njima su vodeće osobe neonacističke, skinhead i huliganske scene Chemnitza i okolice.

Posljednjih dana u Njemačkoj se razvila rasprava oko borbe protiv nasilja krajnje desnog političkog spektra a povod je ubojstvo demokršćanskog političara koji je branio izbjegličku politiku Angele Merkel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao osumnjičeni za to ubojstvo je nedavno uhićen pripadnik neonacističke scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo