u pokrajini Saskatchewan / Pokolj u Kanadi: Noževima ubili 10, a ranili najmanje 15 ljudi. Policija traga za napadačima

Image
Foto: Profimedia

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe

5.9.2022.
7:43
Profimedia
VOYO logo

Kanadska policija u nedjelju je priopćila da je u potrazi za dvojicom osumnjičenih za koje se vjeruje da su ubodima nožem ubili 10 i ranili najmanje 15 ljudi u pokrajini Saskatchewan.

Policija je imenovala Damiena Sandersona i Mylesa Sandersona kao dvojicu osumnjičenih i rekla da putuju u crnom Nissan Rogueu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Damien Sanderson i Myles Sanderson, dvojica osumnjičenih za napad u Kanadi

Ubodi su prijavljeni rano ujutro po lokalnom vremenu, a policija je izdala upozorenje od opasnih osoba u cijeloj pokrajini.

Do poslijepodneva su slična upozorenja izdana i u susjednim pokrajinama Alberti i Manitobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rhonda Blackmore, zapovjednica Kraljevske kanadske konjičke policije Saskatchewan, rekla je da vlasti ne znaju jesu li osumnjičeni promijenili vozila.

"Njihova lokacija i smjer putovanja su nepoznati. Užasno je što se danas dogodilo u našoj pokrajini", rekla je Blackmore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazala je i da je policija još uvijek u početnoj fazi istrage, da pokušava utvrditi odnos između dvojice osumnjičenika i jesu li bili poznati policiji. Nije mogla navesti motiv napada.

Napadi su se dogodili na više lokacija, a policija istražuje 13 mjesta na kojima su pronađene ili mrtve ili ozlijeđene osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je poručila da se čini da su neke od žrtava bile na meti osumnjičenika, dok su druge nasumično napadnute. U potrazi za osumnjičenima policija je angažirala dodatne snage.

Možda ima dodatnih ozlijeđenih žrtava koje su se same prevezle u razne bolnice, rečeno je novinarima na konferenciji za novinare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski premijer Justin Trudeau na Twitteru je napisao kako su napadi zastrašujući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šokiran sam današnjim užasnim napadima. Odgovorni za ove zastrašujuće napade moraju biti privedeni licu pravde", poručio je Trudeau.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo