uhićeni militanti / Pokušaj napada na 'članove kraljevske obitelji': Malezija tvrdi da je spriječila atentat na saudijskog kralja

Image
Foto: AP

Malezija je u utorak objavila da su osumnjičeni militanti iz Jemena, koji su prošli mjesec uhićeni uoči posjeta saudijskoga kralja Salmana, planirali napad na 'članove kraljevske obitelji'

7.3.2017.
12:22
AP
VOYO logo

Malezija je u utorak objavila da su osumnjičeni militanti iz Jemena, koji su prošli mjesec uhićeni uoči posjeta saudijskoga kralja Salmana, planirali napad na "članove kraljevske obitelji", javljaju mediji.

Viši policijski izvor rekao je da su četvorica Jemenaca pripadala hutijskoj pobunjeničkoj skupini koja se bori protiv jemenskih vladinih snaga koje zadnje dvije godine podupire vojna koalicija pod saudijskim vodstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saudijski monarh stigao je u Kuala Lumpur 26. veljače s izaslanstvom od 600 ljudi u četverodnevni posjet, na početku jednomjesečne azijske turneje. Trenutno je u Indoneziji.

Između 21. i 26. veljače Malezija je uhitila Malezijca i šest stranaca - jednog Indonežana, četiri Jemenca i jednog podrijetlom iz Istočne Azije - pod sumnjom da su povezani s militantnim skupinama uključujući Islamsku državu, priopćila je policija u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći u utorak, šef malezijske policije rekao je da su četvorica Jemenaca planirala napad na članove kraljevske obitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo