šokantan slučaj / Policajac koji je ubio 12-godišnjeg dječaka proći će nekažnjeno: porota odbacila optužbe

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Ured tužitelja je zaključio godinu dana nakon incidenta da je odluka policajca da puca opravdana jer se Tamira Ricea moglo smatrati prijetnjom

29.12.2015.
7:35
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Američke vlasti su objavile u ponedjeljak da neće voditi sudski proces protiv bijelog policajca koji je u studenom 2014. u Ohiu ubio 12-godišnjaka koji je nosio plastični pištolj.

"Na temelju dokaznih elemenata i u vezi policijske uporabe sile u sklopu zakona, porota je odučila da neće uzeti u obzir optužbe", rekao je tužitelj Tim McGinty o tom slučaju koji je šokirao javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incident se dogodio 22. studenoga 2014. i snimljen je nadzornom kamerom. Dvojica policajaca u ophodnji su stigla na jedan trg Clevelanda nakon poziva o naoružanoj osobi. Jedan od dvojice agenata je vrlo brzo zapucao i ubio mladog Tamira Ricea.

Taj je slučaj oživio ogorčenje brojnih Amerikanca koji tjednima prosvjeduju zbog nekažnjavanja nekih bijelih policajaca upletenih u smrt crnaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured tužitelja je zaključio godinu dana nakon incidenta da je odluka policajca da puca opravdana jer se Tamira Ricea moglo smatrati prijetnjom. Porota se priklonila njegovom mišljenju.

Obitelj ubijenoga poziva američko ministarstvo pravosuđa da pokrene vlastitu istragu o tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo