Probili se tek rijetki

VIDEO Policajci su danas i uperenim pištoljima branili Pariz od okupljanja protivnika cijepljenja

Antivakserski tzv. Konvoj za slobodu, inspiriran sličnim pokušajima u glavnom gradu Kanade, najavljuju za ponedjeljak u Bruxellesu

Image
Foto: RTL
Amela Ćilić/ 12.2.2022. u 20:25

Francuska policija zaustavljala je prosvjednike koji su se uspjeli probiti do Slavoluka pobjede u Parizu. A policajac se pobrinuo da pištolj uperen prema ovom vozaču, jasno vide i ostali prosvjednici.

Prilog RTL-a Danas o tome kako je policija danas branila Pariz od protesta određenog broja građana zbog protuepidemijskih mjera koje se se tiču i cijepljenja...

Policajci su imali ovlasti pretraživati vozila, pa i nasilno ako treba. A za svako opiranje, slijede stroge kazne. Na snimkama se moglo vidjeti kako policajac razbija staklo na jednom automobilu i izvlači vozača vani, jer na snazi je zabrana okupljanja konvoja, naredba vlade, koju je sud potvrdio po hitnom postupku.

Do centra grada uspjelo se probiti samo nekoliko stotina prosvjednika. Za to, zbog ometanja prometa, mogu dobiti dvije godine zatvora, 4500 tisuća eura kazne, a može im se oduzeti i vozilo i vozačka dozvola na tri godine.

Poseban set kazni namijenjen je za prosvjednike bez vozila. Policija ima dozvolu za suzavac i vodene topove.

Na jednom od tri glavna ulaza u Pariz, na kojem je zaustavljen tzv. Konvoj slobode, samo do podne je podijeljeno više od 300 kazni. Oklopna vozila policije na ulicama francuske prijestolnice nisu viđena još od 2018. kada su prosvjedovali žuti prsluci. Više od 7000 policajaca na ulicama je još od srijede.

Prosvjednici su u Pariz krenuli iz svih dijelova Francuske. 

Upravo se čita

Image
'zdravstvo se raspada'

Vidović Krišto proziva Plenkovića: 'Hitna je diskutirala s Matijanićem, a Jandrokovića su vozili na snimanje pluća'

Sve se događa samo dva mjeseca pred predsjedničke izbore, pa Emannuel Macron očajnički pokušava izbjeći scene nasilja u glavnom gradu. Kaže da razumije "umor" povezan s pandemijom i podsjeća da slijedi otpuštanje nekih mjera, to im očito nije dovoljno.

Neki su umjesto u Pariz krenuli prema Haagu u Nizozemskoj, drugi prema Bruxellesu, na "europsko okupljanje" koje je ondje planirano za ponedjeljak, a sve inspirirano prosvjedima koji već danima traju u kanadskoj Ottawi.

Cijeli prilog:

Amela Ćilić/ 12.2.2022. u 20:25

Više s weba

Pročitajte još

Image
u Srbiji

Dadilja (35) otela bebu koju je čuvala. Odvela ju bivšem dečku i rekla mu da je dijete njegovo...

Više s weba