IDENTIFICIRALI JE I PRONAŠLI / Policija pokucala na vrata maloljetnice u BiH: Slala im je lažne dojave o bombi u školama i trgovačkom centru

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

Policija je apelirala na sve, osobito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost

17.9.2022.
17:05
Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (MUPTK) pronašli su i identificirali maloljetnicu osumnjičenu da je tijekom proteklih mjeseci u više navrata upućivala lažne dojave o bombama na području Lukavaca u BiH, javlja Klix.ba.

MUPTK je od 10. lipnja do 13. rujna ove godine preko službenog maila zaprimilo veći broj prijava o postavljenim eksplozivnim napravama na području škola u Lukavca, trgovačkom centru i domu zdravlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cilju rasvjetljavanja spomenutih prijava poduzete su zakonom propisane mjere, odnosno prikupljeni su digitalni tragovi, a izvršen je i pretres, kojom prilikom je oduzeta informatička oprema, te smo došli do saznanja da se u vezu s navedenim može dovesti maloljetna osoba. Riječ je o kaznenom djelu zloupotreba znaka za pomoć i opasnost, a službenici Odsjeka za organizirani i računalni kriminal poduzimaju dalje mjere i radnje na dokumentiranju navedenog", rekla je za Klix.ba Amra Kapidžić, glasnogovornica MUPTK-a.

Policija je apelirala na sve, osobito na mlade, da se suzdrže lažnih dojava te napominju da je to kazneno djelo i da se tako uznemiruje javnost. Policija je upozorila da će poduzeti sve zakonom propisane mjere kako bi se otkrili potencijalno novi počinitelji ovih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo