Giorgia Meloni / Policija se sukobila s prosvjednicima na skupu radikalne desničarke koja će vjerojatno preuzeti vlast u Italiji

Image
Foto: Shutterstock

S približavanjem nedjeljnih izbora, predizborna kampanja postaje sve oštrija i žešća

21.9.2022.
15:12
Shutterstock
VOYO logo

Samo nekoliko dana prije održavanja parlamentarnih izbora u Italiji, policija je intervenirala u Palermu gdje se obračunala s agresivnim prosvjednicima na predizbornom skupu vodeće kandidatkinje na izborima Giorgie Meloni.

Čelnica krajnje desno orijentirane stranke Braća Italije (Fratelli d'Italia) u utorak navečer obratila se tisućama svojih pristaša koji su se okupili u ovome talijanskom gradu, kada se pedesetak prosvjednika pokušalo popeti na pozornicu na trgu poznatom kao Piazza Politeama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je u rastjerivanju prosvjednika koristila palice, štitove i ostale raspoložive predmete, što se može vidjeti na video snimci incidenta. Jednog policajca je šakom udario demonstrant, izvijestila je policija. Drugi prosvjednik uhićen je zbog bacanja boce. Nije pošteđen ostao ni novinar lista La Repubblica kojega je policija bacila na tlo, izvijestile su novine.

Image
UPUTILA UPOZORENJE /

Čelnica talijanske nacionalističke stranke: 'Ruska invazija na Ukrajinu je vrh sante leda'

Image
UPUTILA UPOZORENJE /

Čelnica talijanske nacionalističke stranke: 'Ruska invazija na Ukrajinu je vrh sante leda'

Politički stručnjaci predviđaju uvjerljivu pobjedu stranci Giorgie Meloni i njezinoj desno orijentiranoj koaliciji.  Meloni se nedavno požalila ministru unutarnjih poslova na uznemiravanje i prijetnje za vrijeme održavanja njezinih kampanja.  Kada je čula uzvike prosvjednika u Palermu Meloni ih je potaknula na još glasniju viku, dodavši da će ona "vikati još glasnije jer ima crni pojas u vikanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analitičari kažu da je jug Italije jedna od talijanskih regija koje su najpodložnije žestokim sukobima. Ondje bi populistički Pokret pet zvijezda (M5S) mogao u mnogim regijama odnijeti pobjedu desnici.

S približavanjem nedjeljnih izbora, predizborna kampanja postaje sve oštrija i žešća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik M5S-a i bivši premijer Giuseppe Conte prošli je tjedan izazvao pomutnju kad je pozvao političara centra Mattea Renzija da se suoči s biračima u Palermu bez osiguranja. Renzi je kazao da je riječ o poticanju na nasilje.

Istodobno je Meloni optužila M5S da potplaćuje glasače na jugu, misleći na univerzalni temeljni dohodak koji je stranka uvela 2019., no desničarske ga stranke žele ukinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo