UHITILI 11 CARINIKA / Policija u BiH uhićuje i pretresa kuće: Primili mito da 'puštaju' robu iz Hrvatske bez plaćanja carine?

Image
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

Sumnja se da su koruptivna djela počinili obavljajući poslove na graničnim prijelazima Gradiška, Orašje i Šamac

26.2.2019.
13:28
Zoran Grizelj/PIXSELL
VOYO logo

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhitili su u utorak jedanaest carinika iz Uprave za neizravno oporezivanje (UIO) zbog sumnje da su pogodovali izbjegavanju plaćanja obveza prema državi prigodom uvoza roba iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu

Kako je priopćeno iz Državnog odvjetništva BiH, koje je naložilo provođenje akcije, carinici su osumnjičeni za koruptivna djela koja su počinili obavljajući poslove na graničnim prijelazima Gradiška, Orašje i Šamac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzimali mito kako ne bi carinili robu iz Hrvatske

Oni se nalaze pod istragom jer se sumnja da su tijekom prošle i ove godine nezakonito uzimali novac te propuštali provesti carinski nadzor robe koja se uvozila iz Hrvatske u BiH. 

VEZANA VIJEST

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ovaj način ostvarivali su nezakonitu imovinsku korist te nanosili štetu proračunu, odnosno svim građanima BiH", navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva BiH. 

Po navodima SIPA-e, njezini pripadnici pretresaju osobe, stambene i poslovne objekte te službene prostorije Uprave za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine, koje je koristilo 11 osumnjičenih osoba. Provjere se obavljaju na ukupno 22 lokacije na području Banje Luke, Novog Travnika, Orašja, Bužima, Brčkog, Broda, Odžaka te graničnih prelaza Gradiška, Orašje i Šamac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni carinici će biti privedeni nadležnom državnom odvjetniku koji će ih ispitati te nakon toga donijeti odluku o eventualnom zadržavanju u pritvoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo