širili mržnju / Policija u Španjolskoj uhitila tri osobe zbog podržavanja Islamske države

Image
Foto: AP

Od početka 2015. kada su pojačane mjere opreza u Španjolskoj uhićeno je 157 osoba osumnjičenih za regrutiranje militanata za borbe u Siriji i Iraku ili veličanje Islamske Države

26.10.2016.
20:00
AP
VOYO logo

Policija u španjolskoj pokrajini La Rioji, na sjeveru zemlje, uhitila je u srijedu osobu marokanskog porijekla zbog sumnje da je za Islamsku Državu indoktrinirala potencijalne militante dok su dan ranije iz istog razloga uhićene još dvije osobe na jugoistocnom španjolskom otoku Ibizi.

Španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je kako je uhićena osoba veličala i širilila propagandu o Islamskoj Državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak su, pak, privedena dvojica muslimanskih imama u dobi od 31 i 35 godina iz džamije na Ibizi. Dvojica vjerskih vođa tamošnje zajednicu su, prema policijskom priopćenju, od 2012. preko interneta i društvenih mreža podržavali Islamsku Državu te utjecali na muslimane na tom španjolskom otoku. Obojica su porijekom iz Maroka, afričke zemlje s kojom graniči Španjolska.

Španjolski gradovi Ceuta i Melilla nalaze se na tom afričkom teritoriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka 2015. kada su pojačane mjere opreza u Španjolskoj uhićeno je 157 osoba osumnjičenih za regrutiranje militanata za borbe u Siriji i Iraku ili veličanje Islamske Države.

Narodna stranka desnog centra na vlasti je od 2011. a nakon dvaju parlamentarnih izbora ove godine, u prosincu i lipnju, premijer Mariano Rajoy u srijedu u parlamentu traži novi četverogodišnji mandat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo