tragedija u SAD-u / Policija ubila 14-godišnju djevojčicu u trgovini: Pogodio ju je metak namjenjen osumnjičenom

Image
Foto: CNN

Policajac koji je ispalio smrtonosne hitce je na "plaćenom administrativnom dopustu, prema protokolima odjela za policajce koji su uključeni u pucnjavu

28.12.2021.
11:50
CNN
VOYO logo

Policijska uprava Los Angelesa u ponedjeljak je objavila snimke koji pokazuju događaje koji su doveli do smrti 14-godišnje djevojčice koju je prošlog tjedna ubila policija koja je pucala na osumnjičenog.

Snimka prikazuje 24-godišnjeg osumnjičenika Daniela Elena-Lopeza kako sa svojim biciklom ulazi u trgovinu Burlington Coat Factory u sjevernom Hollywoodu i nosi majicu bez rukava i kratke hlače. S biciklom se penje pokretnim stepenicama gore, javlja CNN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko trenutaka kasnije, vraća se do pokretnih stepenica odjeven u raznobojnu jaknu i duge hlače prije nego što je zamahnuo biciklom prema kupcima. Vidi se kako napada nekoliko mušterija.

Na snimci tjelesne kamere može se čuti kako policajac ispaljuje tri metka prema osumnjičenom, koji kasnije pada na tlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina Orellana-Peralta bila je u garderobi sa svojom majkom kada je metak usmjeren na osumnjičenika prošao kroz zid. Valentina je ubijena prostrjelnom ranom u prsa.

Image
BJEŽAO OD POLICIJE /

Naoružani napadač pucao po Denveru: Ubio je četvero ljudi, među njima i dvije žene

Image
BJEŽAO OD POLICIJE /

Naoružani napadač pucao po Denveru: Ubio je četvero ljudi, među njima i dvije žene

Policija je pozvana na mjesto događaja nakon brojnih dojava o napadu smrtonosnim oružjem i mogućoj pucnjavi u trgovini. Jedan poziv je od zaposlenika trgovine koji kaže operateru da postoji "neprijateljski raspoloženi kupac u mojoj trgovini koji napada kupce" i "razbija stvari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska kapetanica Stacy Spell objašnjava da je pucnjava još uvijek u ranoj fazi istrage. Incident će također pregledati predstavnici Ministarstva pravosuđa Kalifornije, Ureda državnog odvjetnika i Ureda glavnog inspektora.

Osumnjičeni je preminuo na mjestu događaja. U blizini njegova tijela pronađena je čelična ili metalna brava s kabelom, rekli su dužnosnici. Na mjestu događaja nije pronađeno vatreno oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac koji je ispalio smrtonosne hitce je na "plaćenom administrativnom dopustu, prema protokolima odjela za policajce koji su uključeni u pucnjavu", rekao je dužnosnik za CNN.

Valentinini roditelji u utorak će održati konferenciju za novinare tražeći transparentnost od policije, dok se očekuje da će njihovi odvjetnici razgovarati o razvoju događaja u slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo