Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL U AFGANISTANU

Ponosan Krstičević, američki general: 'Hrvatskom narodu želim reći hvala'

Sjedište misije Resolute Support smješteno je u Kabulu, u takozvanoj zelenoj zoni koja je najsigurniji dio grada

Ivana Franić/ 20.12.2019. u 23:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U neposrednoj blizini su predsjednička palača i afganistansko Ministarstvo obrane. Hrvatski ministar obrane i potpredsjednik Vlade RH Damir Krstičević susreo se sa zapovjednikom američkih snaga u Afganistanu generalom Austinom Scottom Millerom u Zapovjedništvu NATO misije Resolute Support u Kabulu.

Razgovarali su o doprinosu hrvatskih vojnika u Afganistanu, o njihovoj suradnji s američkim snagama i ostalim savezničkim timovima. Hrvatska vojska u Afganistanu je prisutna od 2003. godine, a prošlo je kroz dvije misije oko 5.600 vojnika i vojnikinja.

Trenutno ih je u toj zemlji 110, a raspoređeni su na tri zadatka – savjetuju afganistanske snage, rade u Zapovjedništvu i osiguravaju hrvatske i ostale savezničke timove.

''Hrvatskom narodu želim reći hvala. Služenje u Afganistanu je važno za sve naše države, važno je i za partnerstvo u NATO-u i bitno je zaštititi sve nas. Upućujem zahvale vama, osobno, ministre, i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu”, poručio je Miller.

''Zajedno s partnerima doprinosimo uspostavi međunarodnog mira i sigurnosti, savjetujemo i mentoriramo afganistanske snage kako bi mogle preuzeti odgovornost za mir i sigurnost u svojoj državi'', poručio je Krstičević.

Ivana Franić/ 20.12.2019. u 23:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Carstva i dinastije

Njemačka ima 212 milijardera: Ovo je 10 najbogatijih pojedinaca i obitelji, njihove tvrtke svi znate

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba