Srušio se dok je hodao / Popularni njemački metal-glazbenik umro na antikorona protestu, kratko nakon što je išao probiti kordon policije

Image
Foto: V-spectrum/CC BY-SA 4.0
Image
Foto: V-spectrum/CC BY-SA 4.0

Donedavno je bio član benda In Extremo, čija su četiri od pet zadnjih albuma dosegla broj 1 na njemačkim TOP ljestvicama

27.1.2022.
10:25
V-spectrum/CC BY-SA 4.0
VOYO logo

Prvi koji su jučer javili o smrti 53-godišnjeg Borisa Pfeiffera na protestu protiv epidemioloških mjera u okolici Berlina, bili su ljudi s online izdanja dnevnih novina Märkische Oderzeitung.

Vijest o donedavnom članu popularnog neo-srednjevjekovnog-metal benda "In Extremo" ubrzo je prenijela i DPA, skupa sa službenim priopćenjem policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je priopćila da je Pfeiffer u utorak navečer sudjelovao u anti-COVID protestu u Wandlitzu, te da se pritom pokušao probiti kroz policijski kordon.

Službenici su ga zaustavili i legitimirali, navodi se u priopćenju. Utvrdili su tko je, zapisali njegove podatke i pustili. Međutim, Pfeiffer je samo nekoliko trenutaka poslije, na putu prema svom automobilu, kolabirao. Policija ističe da je legitimiranje prošlo bez njegovog protivljenja i da se Pfeiffer srušio na tlo tek nakon što se udaljio od policajaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Češka pjevačica /

Namjerno se zarazila koronavirusom i umrla, a željela je samo COVID potvrdu: Njen sin krivi antivaksere

Prevezli su ga u najbližu bolnicu i tamo je utvrđeno da je glazbenik mrtav.

Vijest je u Njemačkoj prošla s nemalim publicitetom, jer je riječ o popularnom bendu, osnovanom 1995., žanrovski definiranom od 1997. čija su čak četiri od pet posljednjih albuma završili na 1. mjestu njemačkih ljestvica i na njima ostala mjesecima. Uopće, od početka stoljeća svaki im je album ušao barem u TOP 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pfeiffer je u tome bio važan element od početaka, sve dok proljetos, u svibnju, In Extremo nije objavio da "nakon 26 godina povijesti benda moraju, nažalost, priopćiti da nastavljaju sa samo šest članova". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto su se točno razišli, tada nisu naveli, osim da je riječ o tome da se "životni uvjeti, pogledi na svijet i prioriteti" mijenjaju nakon tako puno godina, preciznije, nakon 26 godina, još i prije zauzimanja početka nastupanja s bendom. Što bi trebala značiti "pogledi na svijet", iz priopćenja In Extrema iz svibnja 2021. nije se moglo iščitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz članaka tim povodom uoči ljeta 2021. vidi se da je Pfeiffer bio taj koji je jednostrano i odlučno odlučio otići iz benda.

Kolabiranje na anti-epidemiološkom skupu i potom smrt u bolnici In Extremo je popratio najnovijom objavom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potreseni i ožalošćeni doznali smo za smrt našeg dugogodišnjeg suputnika Borisa. 24 godine na pozornici bile su više od pukog trenutka… Nadamo se da ti je dobro tamo gdje si sada."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo