Ima 45 dana / Musk mora dati ostavku i platiti 20 milijuna dolara globe

Image
Foto: AP Images

Prema nagodbi, Musk će ostati izvršni direktor tvrtke

30.9.2018.
15:50
AP Images
VOYO logo

Nepromišljene objave Elona Muska na Twitteru u kojima je ovog ljeta tvrdio da Tesla ide u privatno vlasništvo, s 420 dolara po dionici, što je značajna premija za njegovu cijenu trgovanja u to vrijeme, sada su stigle na naplatu. Musk je svojedobno tvrdio da je takav način siguran te da je pripremljen dogovor koji još čeka samo glasanje dioničara.

Zbog ove se objave Musk našao u središtu kritika i optužbi koje su stizale iz poslovnog svijeta, a sada je i vladina Komisija za sigurnost i razmjenu (SEC) izrekla presudu za javno iznošenje neistine, prenosi Mirror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U presudi stoji kako je sporazumno s Muskom zaključeno da direktor Tesle mora dati ostavku na toj poziciji te platiti globu u iznosu od 20 milijuna dolara zbog optužbe da je u svojim objavama na Twitteru, gdje ga prati 22 milijuna korisnika, izrekao niz lažnih tvrdnji koje navode na krivi trag o prodajnom statusu tvrtke koa proizvodi električna vozila.

Image

Učenicima Gimnazije Karlovac predstavljen Tesla model S

Image

Učenicima Gimnazije Karlovac predstavljen Tesla model S

Prema nagodbi, Musk će ostati izvršni direktor tvrtke, a s direktorske pozicije mora odstupiti u roku od 45 dana. Ista mu je pozicija zabranjena iduće tri godine. Tesla će također morati imenovati dva nova nezavisna direktora odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezolucija namjerava spriječiti daljnje narušavanje tržišta i štetu Teslinim dioničarima, navode iz vladine Komisije uz napomenu da su spomenute mjere pažljivo skrojene kako bi zahvatile srž problema koji se u Tesli posljednje vrijeme događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo