tehnološki div pod povećalom / Porezni inspektori istražili Googleove urede u Madridu zbog sumnji u utaju poreza

Image
Foto: AP Images

Kompanija, poznata po svojoj internetskoj tražilici, već je duže vrijeme pod budnim okom ministarstva financija

30.6.2016.
16:37
AP Images
VOYO logo

Španjolski porezni inspektori pretražili su u četvrtak dva ureda internetske kompanije Google u Madridu sumnjajući na utaju poreza, rekao je neimenovani izvor uključen u istragu, a Google izvijestio da surađuje s istražiteljima.

Porezna uprava je u utorak zatražila sudski nalog za pretraživanje ureda od kojih se jedan nalazi u centru glavnog grada Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujemo porezne zakone u Španjolskoj kao i u svim zemljama gdje poslujemo. Surađujemo sa španjolskim organima kako bi odgovorili na sva njihova pitanja, kao i uvijek", rekla je glasnogovornica Googlea u Madridu.

Kompanija, poznata po svojoj internetskoj tražilici, već je duže vrijeme pod budnim okom ministarstva financija jer dio svojih prihoda ostvaruje preko Irske s nižim porezima čime bi mogla, sumnjaju istražitelji, prikazati fiktivno poslovanje preko te zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli mjesec su i u susjednoj Francuskoj pregledana sjedišta multinacionalnih kompanija, uključujući i Google, zbog sumnje na izbjegavanje poreza.

U Španjolskoj je 2011. bila otvorena istraga protiv Googla čija je podružnica bila prijavila gubitak, a Porezna uprava je sumnjala na prijevaru prilikom obračuna poreza za prijašnje godine. Kompanija je na kraju platila 1,9 milijuna eura poreza više za 2007. i 2008. čime je bio zatvoren slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo