potonuo brod Bourbon Rhode / Potraga za pomorcima traje! Šef diplomacije: 'Hrvatska se nada pozitivnom ishodu'

'Cross AG (Operativno pokrajinsko središte za praćenje i spašavanje) i francuska ratna mornarica mobilizirali su sva raspoloživa sredstva'

29.9.2019.
16:23
VOYO logo

"Potraga za pomorcima s broda Bourbon Rhode potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea kojemu je kapetan hrvatski državljanin traje i dalje. Hrvatska se nada pozitivnom ishodu", rekao je u nedjelju ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

U izjavi novinarima ministar je rekao da u ovom trenutku nema novih informacija te je ponovio da su spašena tri od 14 članova posade. Za ostalih 11 - među kojima je i kapetan Dino Miškić - i dalje se traga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uključene su sve pomorske i zračne snage"

Francuska kompanija čije je priopćenje u subotu prenio MVEP, uz informaciju da je kapetan broda hrvatski državljanin, objavila je da su mobilizirana sva raspoloživa sredstva u potrazi za posadom tegljača Bourbon Rhodea potonulog u teritorijalnim vodama Martiniquea.

"Kolege su s obitelji Dina Miškića u stalnom kontaktu, uključene su sve pomorske i zračne snage koje bi pratile spašavanje. Potraga i dalje traje i mi se nadamo doista pozitivnom ishodu", rekao je hrvatski šef diplomacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grlić Radman naglasio je da su hrvatski predstavnici u stalnoj izravnoj vezi s francuskom kompanijom i francuskim kriznim stožerom te da oni raspolažu informacijama i da su uključili svoje pomorske i zračne snage.

"Čim budemo nešto novo znali, javnost će biti obaviještena", dodao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska kompanija objavila je da je potraga za tegljačem Bourbon Rhodeom počela 26. rujna. 

Prema informacijama, kapetan broda je hrvatski državljanin, a među članovima posade nema drugih hrvatskih državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovan Krizni stožer

Mobilizirane spasilačke ekipe pronašle su čamac za spašavanje s 3 člana posade, a uočio ga je zrakoplov francuske ratne mornarice Falcon 50 koji je posebno opremljen za takve zadaće, priopćila je kompanija.

"Cross AG (Operativno pokrajinsko središte za praćenje i spašavanje) i francuska ratna mornarica mobilizirali su sva raspoloživa sredstva", uključujući zrakoplove Falcon 50 koji nadlijeću područje potrage. Osnovan je Krizni stožer koji intenzivno surađuje s Cross AG-om i francuskom ratnom mornaricom", dodaje se u tekstu tvrtke koji je prenio MVEP i napominje da je kompanija u neprestanom kontaktu s obiteljima mornara i pruža im svu moguću pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo