mnogi se neće vidjeti / VIDEO Potresne snimke iz Rusije, krenula je mobilizacija za rat! Žene i djeca plaču, muškarce odvoze autobusima

Image
Foto: Screenshot Twitter

Mnogi od ovih muškaraca naći će se u ratu prije nego što su to mogli sanjati u nagorim noćnim morama

22.9.2022.
14:14
Screenshot Twitter
VOYO logo

Regrutiranje 300 tisuća ruskih muškaraca za rat u Ukrajini, što je predsjednik Vladimir Putin obznanio i svojoj i svjetskoj javnosti u srijedu, već je počelo.

Iz Irkutska u istočnom Sibiru stižu snimke muškaraca koji se u suzama opraštaju od svojih žena, djece i obitelji, svjesni da se neki vjerojatno vide i poslijednji put. Muškarci koji su do jučer bili obični radnici, poštari, pekari ulaze nijemi u autobuse, a uskoro će dobiti pušku i krenuti u rat u Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin je jučer najavio djelomičnu mobilizaciju i obećao da će u Ukrajini koristiti "sva raspoloživa sredstva". To je izazvalo val nezadovoljstva u zemlji te su građani u nekim gradovima izašli odmah na ulice. Uhićeno je 1300 prosvjednika, prema dostupnim informacijama, a neki su navodno iz pritvora odmah poslani za bojišnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni pak koji su dubljeg džepa i u mogućnosti odmah su spakirali kofere i kupili avionske karte te se ekspresno našli na letovima za zemlje bliske Rusiji za koje im ne treba viza.

Strani stručnjaci procjenjuju da će Rusiji trebati bar tri mjeseca da se 300 tisuća rezervista obuči i opremi za rat, no Putin nema toliko vremena s obzirom na stanje na bojištu. Mnogi od ovih muškaraca naći će se u ratu prije nego što su to mogli sanjati u nagorim noćnim morama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo