Povijesna pobjeda / Potvrda Trumpovog utjecaja: Kavanaugh tijesnom većinom postao Vrhovni sudac SAD-a

Za Kavanaugha je ovo bila gorka borba. Pred Senatom je uspio, no pred javnosti nije

7.10.2018.
19:00
VOYO logo

Povijesna pobjeda u kontroverznom mandatu Donalda Trumpa. "Ima li trenutno u Senatu ijedan član koji bi htio glasovati ponovno ili promijeniti svoj glas? Ako ne, trenutni glasovi su 50 senatora za i 48 protiv. Nominacija Brett M. Kavanaugha za vrhovnog sudca najvišeg suda u SAD-u je potvrđena", kazao je u Senatu potpredsjednik SAD-a Mike Pence.

Tijesnom većinom, zastupnici gornjeg doma, onog koji jedini može spriječiti predsjednika u zakonodavnim odlukama, Kavanaughu su dali doživotni mandat. Sati i sati saslušanja i rasprava o FBI-evim spisima o sucu optuženom za seksualno zlostavljanje nisu poljuljali senatore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da ove optužbe mogu poništiti službu koju bi sudac Kavanaugh obnašao na Vrhovnom sudu", kazala je senatorica Susan Collins.

"I čak da je jedan dio ovog Senata htio svim silama poništiti njegovu nominaciju i prije imenovanja, sve te navedene situacije ne mijenjaju da sudac mora biti takav da uvijek prikazuje javni interes, neovisnost, integritet, a iza njega ne stoje optužbe o nedostojnosti", kazala je senatorica Lisa Murkowski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kavanaugha je ovo bila gorka borba. Pred Senatom je uspio, no pred javnosti nije. Sve tri " ispovijesti žena njegovih žrtava, pratili su žestoki prosvjedi. Najintenzivniji ispred vrhovnog suda. Pala su i uhićenja

Trumpu, koji je čekao ishod, pravda je zadovoljena, a demokrati utišani. "Divan suprug, predan otac i vjeran javni sluga i uvijek je bio. Takav kakav je on u očima demokrata i njihovom ponašanju je nezamislivo. U potrazi za moći Demokrati su se pretvorili u bijesnu masu, vidjeli ste danas njihova vikanja i deranja", kazao je Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva dama koja je tijekom cijelog slučaja provodila vrijeme na turneji u Africi i pritom više puta iznenadila javnost kako svojim modnim izričajem, tako i s javnim nastupom pa i ophođenjem prema divljim životinjama, netom prije ulaska u avion za Ameriku komentirala je i suprugov posao preko bare.

"Mislim da je Kavanaugh visoko kvalificiran za Vrhovnog sudca. Drago mi je da smo poslušali Dr. Ford, drago mi je da je i Kavanaugh mogao reći sve na glas, istraga FBI-ja je gotova, Senat je glasovao", kazala je Melania Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za žrtve se zasada bori ulica, a za suca Kavanaugha se izborio predsjednik. Ostaje za vidjeti za koga ili što će se kao Vrhovni sudac boriti on sam.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo