Stigla i sestra diktatora / Povijesno rukovanje predsjednika dviju Koreja, Trumpov potpredsjednik odbio večeru s dužnosnicima Sjeverne Koreje

Image
Foto: AP Images

Predstavnici dviju suparničkih zemalja izmijenili su osmijehe dok su se opušteno rukovali koji sat uoči otvaranja Zimskih olimpijskih igara u južnokorejskom Pjongčangu

9.2.2018.
15:12
AP Images
VOYO logo

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in i formalni šef države Sjeverne Koreje Kim Yong-nam susreli su se u petak i rukovali prije svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Južnoj Koreji.

Kim, koji službeno predvodi sjevernokorejsko diplomatsko izaslanstvo, susreo se s Moonom na primanju čelnika organiziranom prije svečanosti, po južnokorejskoj agenciji Yonhap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnokorejski predsjednik i njegova supruga primali su uzvanike jednog po jednog. Predstavnici dviju suparničkih zemalja izmijenili su osmijehe dok su se opušteno rukovali.

Kim Yo-jong, utjecajna sestra sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una, koja čini dio izaslanstva pristigla iz Pjongjanga, čini se da nije bila prisutna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Yong-nam najviši je sjevernokorejski dužnosnik ikada pristigao u Južnu Koreju, dok je Yo-jong prva članica vladajuće dinastije Sjevera koja je kročila na tlo velikog suparnika od kraja Korejskog rata.

Mike Pence odbio susret

Predviđena je bila večera na kojoj bi se susreli američki potpredsjednik Mike Pence te ceremonijalni predsjednik Sjeverne Koreje. U posljednji trenutak predvodnik američke delegacije u Pjongčangu odbio je susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kim Yong-nama i Kim Yo-jong primio je i južnokorejski ministar za ujedinjene te ostali dužnosnici izmjenjujući šale na račun ledenih temperatura.

Sestra prvog čovjeka Sjeverne Koreje doimala se opuštenom, u pratnji četiriju tjelesnih čuvara, prije odlaska vlakom u Pjongčang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trodnevni posjet, kako je predviđeno, kruna je spektakularnog približavanja dviju zemalja nakon dvije godine velikih napetosti zbog balističkog i nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo