IZBILA POBUNA / Požar u migrantskom kampu! Vatrogasci kasnili na intervenciju, najmanje jedna osoba poginula

Image
Foto: AP Images

Nakon izbijanja nereda policija je upotrijebila suzavac kako bi uspostavila red

29.9.2019.
20:27
AP Images
VOYO logo

Najmanje jedna osoba poginula je u požaru u prenapučenom izbjegličkom kampu Moriji na grčkom otoku Lesbosu, u kojem je potom izbila pobuna, javljaju izvori.

"Migranti su se pobunili zbog kašnjenja vatrogasaca", rekao je jedan Afganistanac za agenciju France Presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Požar je buknuo u kampu. Vatra je zahvatila šest, sedam kontejnera u kojima su smješteni migranti. Pozvali smo vatrogasce koji su došli nakon 20 minuta. Razbjesnili smo se", rekao je petnaestogodišnji Fedouz. "Trebalo je dugo dok požar nije bio ugašen. Oko pola sata. Pomogli smo ljudima koji su bili u kontejnerima", rekao je.

Glasnogovornik Liječnika bez granica i mjesne policije rekao je da je jedna osoba poginula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon izbijanja nereda policija je upotrijebila suzavac da bi uspostavila red u kampu", izvijestio je novinar francuske novinske agencije. Premda je vatra ugašena, fizički sukobi su se zaoštravali jer su neki migranti pokušali ući u pritvor u kampu, objavila je Atenska novinska agencija.

U kampu u kojemu je dobar dio migranata smješten u kontejnere za prijevoz tereta preinačene u stambeni prostor živi oko 13.000 ljudi premda je predviđen za prihvat  3000 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Grčkoj je trenutačno 70.000 izbjeglica, uglavnom iz Sirije, koje od 2015. odlaze iz domovine i odvažuju se na opasan put s obale susjedne Turske.

Po ugovoru koji su 2016. potpisali Europska unija i Turska, potonja nastoji smanjiti izbjeglički pritisak na Grčku. No posljednjih mjeseci ponovo se bilježi jači priljev migranata u Grčku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo