RAČUNAJU NA EU FONDOVE / Poznat datum potpisivanja protokola o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb

Image

Srbijanska ministrica graditeljstva, prometa i infrastrukture rekla je da nije realno očekivati rekonstrukciju pruge prije 2020.

21.2.2018.
11:20
VOYO logo

Srbijanska ministrica graditeljstva, prometa i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će 5. ožujka potpisati protokol o rekonstrukciji pruge Beograd-Zagreb sa ministrom prometa, infrastrukture i pomorstva Hrvatske i da će dvije zemlje zajednički tražiti sredstva iz europskih fondova, javlja Kurir.

Mihajlović je, u izjavi novinarima, istaknula da je napravljen ogroman korak time što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Hrvatskoj i pričao o konkretnim projektima. Mihajlović je rekla da će u Protokolu, koji će potpisati sa hrvatskim kolegom biti odluka o zajedničkom apliciranju za sredstva iz europskih fondova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je kazala kako je procijenjeno da bi Srbiju rekonstrukcija pruge na njenom teritoriju koštala 215 milijuna eura, a da su na hrvatskoj strani troškovi veći. "Očekujem da ćemo se 5. ožujka dogovoriti ne samo oko aplikacije za europske fondove, već i što države mogu napraviti prije apliciranja", kazal je Mihajlović.

Ističe da se, ako EU odobri ove godine novac za tehničku dokumentaciju, ona može da napraviti iduće godine, te da ne vjeruje da je realno očekivati rekonstrukciju pruge prije 2020., piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo