MONSTRUOZNO / Poznati novi detalji ubojstva: Saudijski novinar tri je dana gorio u dvorištu veleposlanstva

Image
Foto: AP

Brutalnost kojom se izvelo ubojstvo posebno je šokantno.

4.3.2019.
13:40
AP
VOYO logo

Na površinu su isplivali novi detalji vezani uz ubojstvo saudijskog novinara Jamala Khashoggija i nisu ništa manje šokantni od onih koji su otprije poznati. Jer, kako doznaje Al Jazeera, nesretni Saudijac tri je dana bio u peći prije nego su se ubojice odlučile riješiti tijela.

Da stvar bude još jezivija, peć se nalazi unutar saudijskog veleposlanstva i služi kao roštilj. Odgovorni za zločin vjerovali su da bi uz nju mogli prikriti nedjelo, ali plan im nije baš uspio. Dapače, čak su nekoliko dana nakon Khashoggijeva tijela, u peći konstantno "roštiljali" kako bi se uklonili svi eventualni tragovi, no na zidu oko nje ostali su tragovi krvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se našlo u dokumentarcu

Ovaj čin zabilježila je i turska policija, a "kremiranje" je objasnila osoba zadužena za montažu velike peći unutar konzulata. Zbog vlastite sigurnosti htio je ostati anoniman, no potvrdio je da zbog temperature od tisuću stupnjeva Celzija većina tragova može nestati u dimu, jer to je temperatura na kojoj se topi metal.

Nova saznanja, kao i sve što je otprije poznato i tiče se ubojstva izvedenog 2. listopada prošle godine, Al Jazeera objavila je u dokumentarcu koji se počeo prikazivati s početom ožujka. U njemu su se našli odgovorni iz policije, sigurnosti u konzulatu, brojni političari i prijatelji ubijenog novinara Washington Posta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to pomoći će u održavanju sjećanja na Jamala Khashoggija, žestokog kritičara saudijske kraljevske obitelji. Takav nastup koštao ga je života, ali brutalnost kojom se izvelo ubojstvo posebno je šokantno i ostavlja dojam da odabranima uistinu sve može proći. Turska je reagirala burno, imala dobru volju pomoći u rješavanju zločina, ali Saudijska Arabija za ubojstvo je okrivila "nepoznate odmetnike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo