razočaran berlinom / Predsjednik europskog vijeća kritizira Njemačku: 'Činite premalo po pitanju osiguravanja europskih granica'

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Tusk, bivši poljski premijer, opetovano je istaknuo hitnost jačanja europskih granica dok Merkel ustrajava na tome da zemlje pokažu solidarnost i dijele odgovornost za izbjeglice

8.11.2015.
11:26
AP Images
VOYO logo

Njemačka mora biti odlučnija u izbjegličkoj krizi i učiniti više na osiguravanju europskih vanjskih granica, kazao predsjednik europskog vijeća Donald Tusk uoči sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u nedjelju.

Image
'prevršena svaka mjera' /

Žestoke rasprave u Njemačkoj: treba li se Sirijcima ukinuti dugotrajni izbjeglički status?

Iako je Tusk hvalio njemačko vodstvo kao najliberalnije i najtolerantnije u europskoj povijesti, pozvao je Berlin da učini više kako bi se trenutna situacija stavila pod kontrolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odgovornost liderstva znači i osiguravanje europskih vanjskih granica zajedno s drugim državama članicama", kazao je Tusk za Die Welt am Sonntag.

"Razumijem da je zbog povijesnih razloga Njemačkoj teško uspostaviti strogi režim na svojim granicama. No za Njemačku odgovornost vodstva u Europi znači i kontrolu europskih vanjskih granica ukoliko je potrebno - energično".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tusk, bivši poljski premijer, opetovano je istaknuo hitnost jačanja europskih granica dok Merkel ustrajava na tome da zemlje pokažu solidarnost i dijele odgovornost za izbjeglice.

Tusk bi se trebao sastati s Merkel u nedjelju uočio summita EU-Afrika na Malti u srijedu i summita EU o izbjeglicama u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo