sastanak u beogradu / Predstavnici hrvatske nacionalne manjine zadovoljni nakon sastanka s Vučićem: 'Bilo je srdačno i plodonosno'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić je na sastanku istaknuo kako za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji stižu bolja vremena te nadodao da se Hrvati ne smiju osjećati ugroženima u Srbiji

20.2.2018.
13:13
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spreman je unaprijediti položaj Hrvata u Srbiji, izjavio je danas predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislav Žigmanov nakon sastanka s Vučićem u Beogradu, javlja Novi list.

Image

Vučić primio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

Image

Vučić primio predstavnike hrvatske nacionalne manjine u Srbiji

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić primio je danas predstavnike nacionalne manjine u Srbiji koje je predvodio Tomislav Žigmanov. Vučić je na sastanku istaknuo kako za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji stižu bolja vremena te nadodao da se Hrvati ne smiju osjećati ugroženima u Srbiji. Žigmanov je izjavio kako je sastanak bio plodonosan, održan u otvorenoj i srdačnoj atmosferi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odredio je nositelje i rokove provedbe, te poslao i više nego prihvatljive poruke: da se Hrvati u Srbiji ne smiju osjećati ugroženi nego da moraju biti ravnopravni građani. Kazao je i da će Hrvati biti integrirani u strukture vlasti, te da dosadašnji problemi nisu bili plod namjere, nego rezultat manjka komunikacije. To ćemo nadoknaditi budućim sastancima, na kojima ćemo ići prema novim projektima", nadodao je Žigmanov. Novi je susret srbijanskoga predsjednika i hrvatskih predstavnika dogovoren za nešto manje od mjesec dana.

U tijeku je sastanak udruga nestalih osoba i Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo