Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
ima manjih sukoba

Prekid vatre u Siriji uglavnom se poštuje treći dan zaredom

Zrakoplovi su napali sela Kafr Kar, Mintar i okolicu grada Banana u južnom dijelu pokrajine Alep, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava

Image
Hina/ 1.1.2017. u 15:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Zrakoplovi sirijske vlade izveli su u nedjelju nekoliko zračnih napada, a u nekim dijelovima zemlje i dalje se vode sukobi niskog intenziteta, no prekid vatre dogovoren uz posredovanje Rusije i Turske uglavnom se poštuje treći dan zaredom.

Zrakoplovi su napali sela Kafr Kar, Mintar i okolicu grada Banana u južnom dijelu pokrajine Alep, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vladine snage napredovale su također tijekom noći u bitki protiv pobunjenika u Istočnoj Guti kod Damaska, zauzevši 10 farmi u blizini grada Dume, dodali su promatrači.

No u drugim dijelovima zemlje bilo je mirno i oporbene skupine nisu provele u djelo prijetnje da će odustati od prekida vatre, što budi nade u skori kraj sukoba koji traje već gotovo šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mohamed Rašid, glasnogovornik skupine Džaiš al-Nasr koja djeluje uglavnom u zapadnoj pokrajini Hami, rekao je da je to područje uglavnom mirno. Sukobi malog intenziteta zabilježeni su u Vadi Baradi kod Damaska, no zračni napadi su prestali, rekao je.

Prekid vatre, iz kojeg su isključene džihadističke skupine, takozvana Islamska država i Fateh al-Šam, trebao bi biti uvod u mirovne pregovore predviđene krajem siječnja u Kazahstanu pod okriljem Moskve i Teherana koji podržavaju sirijski režim, te Turske koja je na strani pobunjenika.

Upravo se čita

Image
TUŽNE VIJESTI

Tužan kraj potrage: Preminuo nekadašnji igrač Hajduka

Primirje u Siriji, u kojoj je u šest godina dugom ratu poginulo više od 300.000 ljudi, a milijuni su izbjegli i raseljeni, u subotu je jednoglasno poduprlo i Vijeće sigurnosti UN-a.

Hina/ 1.1.2017. u 15:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
pucnjava na cetinju

VIDEO Masakr u Crnoj Gori! Policija identificirana ubojicu, pobio je cijelu obitelj pa nastavio pucati po ulici

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba