ima manjih sukoba / Prekid vatre u Siriji uglavnom se poštuje treći dan zaredom

Image

Zrakoplovi su napali sela Kafr Kar, Mintar i okolicu grada Banana u južnom dijelu pokrajine Alep, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava

1.1.2017.
15:07
VOYO logo

Zrakoplovi sirijske vlade izveli su u nedjelju nekoliko zračnih napada, a u nekim dijelovima zemlje i dalje se vode sukobi niskog intenziteta, no prekid vatre dogovoren uz posredovanje Rusije i Turske uglavnom se poštuje treći dan zaredom.

Zrakoplovi su napali sela Kafr Kar, Mintar i okolicu grada Banana u južnom dijelu pokrajine Alep, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladine snage napredovale su također tijekom noći u bitki protiv pobunjenika u Istočnoj Guti kod Damaska, zauzevši 10 farmi u blizini grada Dume, dodali su promatrači.

No u drugim dijelovima zemlje bilo je mirno i oporbene skupine nisu provele u djelo prijetnje da će odustati od prekida vatre, što budi nade u skori kraj sukoba koji traje već gotovo šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mohamed Rašid, glasnogovornik skupine Džaiš al-Nasr koja djeluje uglavnom u zapadnoj pokrajini Hami, rekao je da je to područje uglavnom mirno. Sukobi malog intenziteta zabilježeni su u Vadi Baradi kod Damaska, no zračni napadi su prestali, rekao je.

Prekid vatre, iz kojeg su isključene džihadističke skupine, takozvana Islamska država i Fateh al-Šam, trebao bi biti uvod u mirovne pregovore predviđene krajem siječnja u Kazahstanu pod okriljem Moskve i Teherana koji podržavaju sirijski režim, te Turske koja je na strani pobunjenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primirje u Siriji, u kojoj je u šest godina dugom ratu poginulo više od 300.000 ljudi, a milijuni su izbjegli i raseljeni, u subotu je jednoglasno poduprlo i Vijeće sigurnosti UN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo