Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pekla ga savjest

Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po svojoj želji pa ga prijavili policiji

"Atmosfera je stvarno bila tužna"

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Krunoslav Petric/PIXSELL
Vijesti.hr/ 31.10.2018. u 15:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Duboka starost i savjest natjerali su Marka K. (79) iz Velike Bukovice blizu Doboja na sjeveru BiH da na mjesnom groblju prekopa grobove svojih roditelja i sinova kako bi ih poredao po svojoj želji.

Kako pišu Nezavisne novine, Markovi sinovi sahranjeni su pored njegovih roditelja, svaki s jedne strane, a on je htio da posmrtni ostaci sinova budu jedan uz drugoga.

"Jedan sin sahranjen mu je s lijeve, a drugi s desne strane grobova njegovih pokojnih roditelja, a on je rekao da ga je pekla savjest što nisu jedan pored drugog i odlučio ih je staviti jednog pored drugog. Pozvao je pogrebnike da mu pomognu i da iskopaju sva četiri groba i da ostatke poslože po njegovoj želji", ispričao je neimenovani izvor bosanskohercegovačkih novina.

"Za slučaj se saznalo kada je Markov brat, koji navodno živi u inozemstvu, došao na mjesno groblje i otkrio da su grobovi oskrnavljeni, odnosno da su tijela premještana. Zbog toga ga je prijavio policiji i insistirao da institucije poduzmu sve u svojoj nadležnosti", tvrdi neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Marko K. branio se da je imao usmenu dozvolu za iskopavanje grobnica, ali takvo što nije moguće jer se radovi oko grobova mogu izvoditi samo uz potrebne suglasnosti.

"Atmosfera je stvarno bila tužna, starac je pod svaku cijenu htio svoje davno poginule sinove staviti jednog pored drugog, ali njegov brat bio je ljut što je pomicao njihove roditelje", rekli su za Nezavisne novine.

Upravo se čita

U Policijskoj upravi Doboj navode da su podnijeli Okružnom javnom tužiteljstvu izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv M. K. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda groba ili umrlog lica.

Vijesti.hr/ 31.10.2018. u 15:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba