pekla ga savjest / Prekopao grobove roditelja i sinova da ih poreda po svojoj želji pa ga prijavili policiji

Image
Foto: ILUSTRACIJA/Krunoslav Petric/PIXSELL

"Atmosfera je stvarno bila tužna"

31.10.2018.
15:19
ILUSTRACIJA/Krunoslav Petric/PIXSELL
VOYO logo

Duboka starost i savjest natjerali su Marka K. (79) iz Velike Bukovice blizu Doboja na sjeveru BiH da na mjesnom groblju prekopa grobove svojih roditelja i sinova kako bi ih poredao po svojoj želji.

Kako pišu Nezavisne novine, Markovi sinovi sahranjeni su pored njegovih roditelja, svaki s jedne strane, a on je htio da posmrtni ostaci sinova budu jedan uz drugoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan sin sahranjen mu je s lijeve, a drugi s desne strane grobova njegovih pokojnih roditelja, a on je rekao da ga je pekla savjest što nisu jedan pored drugog i odlučio ih je staviti jednog pored drugog. Pozvao je pogrebnike da mu pomognu i da iskopaju sva četiri groba i da ostatke poslože po njegovoj želji", ispričao je neimenovani izvor bosanskohercegovačkih novina.

"Za slučaj se saznalo kada je Markov brat, koji navodno živi u inozemstvu, došao na mjesno groblje i otkrio da su grobovi oskrnavljeni, odnosno da su tijela premještana. Zbog toga ga je prijavio policiji i insistirao da institucije poduzmu sve u svojoj nadležnosti", tvrdi neimenovani izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko K. branio se da je imao usmenu dozvolu za iskopavanje grobnica, ali takvo što nije moguće jer se radovi oko grobova mogu izvoditi samo uz potrebne suglasnosti.

"Atmosfera je stvarno bila tužna, starac je pod svaku cijenu htio svoje davno poginule sinove staviti jednog pored drugog, ali njegov brat bio je ljut što je pomicao njihove roditelje", rekli su za Nezavisne novine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Policijskoj upravi Doboj navode da su podnijeli Okružnom javnom tužiteljstvu izvještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv M. K. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo povreda groba ili umrlog lica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo