od sljedeće godine / Presedan u ultrakonzervativnom kraljevstvu: Saudijke će moći prisustvovati sportskim natjecanjima na tri stadiona

Image

Ta odluka je donesena nakon što je kraljevstvo Zaljeva nedavno počelo ublažavati ograničenja određena ženama

30.10.2017.
8:05
VOYO logo

Saudijska Arabija će dopustiti ženama da prate sportske događaje na tri stadiona od 2018. godine, što je presedan u tom ultrakonzervativnom kraljevstvu, priopćile su vlasti u nedjelju.

"Počele su pripreme triju stadiona u Rijadu, Džedi i Damamu za prihvat obitelji početkom 2018.", priopćilo je ministarstvo sporta na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta odluka je donesena nakon što je kraljevstvo Zaljeva nedavno počelo ublažavati ograničenja određena ženama. U rujnu je kralj Salman najavio da će Saudijke moći upravljati automobilima od lipnja 2018. godine, što je povijesna odluka u posljednjoj zemlji na svijetu koja zabranjuje ženama da voze.

Nekoliko dana ranije, stotine Saudijki prvi put su došle na stadion Rijada na proslavu nacionalnog praznika koji je uključivao koncerte i vatromet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada, ženama nije bio dopušten pristup na stadione jer je u kraljevstvu na snazi mjera odvajanja spolova u javnim prostorima. U Saudijskoj Arabiji žene tijekom studija ili putovanja moraju biti u pratnji i pod nadzorom muškarca iz njihove obitelji, obično oca, muža ili brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo