Internetske prijevare / Prevareni Hrvati u Njemačkoj: 37-godišnjakinja ostala bez 6000 eura, a od Pericu su čak tužili i tražili 2000 eura

Image
Foto: Shutterstock

Kazala je da će sve prijaviti policiju

5.12.2021.
9:20
Shutterstock
VOYO logo

Hrvatica iz Stuttgarta je izgubila tisuće eura jer je pokušala zaraditi trgovanjem kriptovalutama. U tri mjeseca ostala je bez gotovo 6000 eura. Ova 37-godišnjakinja uplaćivala je novac na internetskim stranicama za koje se kasnije ispostavilo da su lažne.

''Sve ću prijaviti policiji, a tko zna hoće li mi novac ikad biti vraćen'', rekla je za Fenix.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Internetske prijevare nisu rijetke, a prije nekoliko mjeseci, Perica iz Frankfurta koji je vlasnik jedne internet stranice otkrio je kako je bio žrtva pokušaja prijevare. Njemu se u svibnju ove godine putem odvjetnika javila žena iz Berlina i tvrdila kako je fotografija u obliku čestitke koju je objavio za Božić prošle godine njezina te kako ju je objavio bez autorskog odobrenja. Od njega je tražila 2000 eura za tu fotografiju.

Image
Budite oprezni! /

Lopovi ispraznili račun 34-godišnjaku iz Slavonskog Broda!

Image
Budite oprezni! /

Lopovi ispraznili račun 34-godišnjaku iz Slavonskog Broda!

''Žena je putem odvjetnika tvrdila da sam s neke internetske stranice skinuo fotografiju koja je u njezinom vlasništvu čime sam prekršio autorska prava. Tražila je 2.000 eura plus troškove za odvjetnika. Tu sam fotografiju kupio na stranici “Adobe Stock Bilder” za što posjedujem i račun. Objavio sam je prošle godine kao božićnu čestitku u vrijeme Božića na svojoj internetskoj stranici. Fotografiju nisam potpisao i vjerojatno je mislila kako zbog toga može dobiti novac. Prijevod na njemački jezik na mojoj internetskoj stranici nije potpuno ispravan pa mogu zaključiti kako je žena mislila da sam stranac i da me može lako uplašiti'', ispričao je Perica iz Frankfurta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značajno je spomenuti kako je navodna vlasnica fotografije opomenu na sud poslala u vrijeme uskršnjih blagdana i dala rok od pet dana za očitovanjem i uplatom traženog novca.

''Prevaranti idu na to da su praznici ili blagdani i da ljudi ne gledaju elektronsku poštu ili su možda na godišnjem, a kad vam prođe zadan rok za očitovanjem veća je mogućnost da vas može dati na sud'', kazao je Perica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo