Šteta je 'manja', ali... / Previranja u C. Gori: Zapaljen automobil prosrpskom parlamentarcu čija stranka prijeti "blokiranjem" cijele zemlje

Image
Foto: shutterstock

Đurović je nedavno spominjao "radikalizaciju" ako bi došlo do političke promjene većine, odnosno ako bi njegova koalicija izgubila vlast

14.2.2022.
9:48
shutterstock
VOYO logo

Kratkom vijesti RTV Nikšić objavio je da je crnogorskom parlamentarcu Demokratskog fronta (DF) Dejanu Đuroviću tijekom noći u Baru zapaljen osobni automobil.

U vijesti se navodi da je automobil Audi Đuroviću zapaljen ispred njegove kuće, te da nadležno tužiteljstvo istražuje je li riječ tek o samozapaljenju ili o podmetnutom požaru. U naslovu se, međutim, polazi od toga da je Đuroviću "vozilo zapaljeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta je, navodi se u vijestima, "manja". Ali, incident se događa usred previranja oko uspostavljanja nove vlade, manjinske.

Đurović je nedavno javno navodio "radikalizaciju stanja" ako bi došlo do smjene aktualne vlasti preslagivanjem vrlo složenih koalicija. Predsjednik Nove srpske demokracije Andrija Mandić, iz koje je i Đurović, usto je zaprijetio i da će u tom slučaju "DF protestima blokirati čitavu Crnu Goru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosrpski Demokratski front u Skupštini Crne Gore ima 18 od 91 zastupnika, najbrojnija je grupacija u vladajućoj većini i u aktualnim političkim previranjima u toj zemlji nedavno je objavio da SNO i DF neće glasati za smjenu predsjednika parlamenta Alekse Bečića. 

Inicijativu za smjenu Bečića krajem siječnja je potpisalo 38 poslanika opozicijskih stranaka - Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijaldemokrata (SD), Liberalna partija, Bošnjačka stranka, Albanska koalicija "Jednoglasno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nešto više od jednog tjedna Đurović je za TV Crne Gore izjavio:

"Nitko ne želi staviti sebi na teret radikalizaciju Crne Gore koja bi se definitivno dogodila. Došlo bi do promjene sigurnosnog stanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo