spremni na sve / Pripremaju se za napad Sjeverne Koreje: Amerikanci uspješno presreli interkontinentalni balistički projektil

Image
Foto: AP Images

Ovo je prvi put da je američka vojska uspješno ispitala interkontinentalni projektil

31.5.2017.
7:20
AP Images
VOYO logo

WASHINGTON - Pentagon je u utorak uspješno izveo pokusno presretanje interkontinentalnog balističkog projektila kakav želi proizvesti Sjeverna Koreja, priopćila je u utorak američka vojska.

Ovo je prvi put da je američka vojska uspješno ispitala interkontinentalni projektil, dodaje Missile defense agency (MDA) u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projektil za presretanje ispaljen iz baze američkih zračnih snaga Vandenberg u Kaliforniji "uspješno je presreo metu - interkontinentalni balistički projektil" ispaljen iz poligona Reagan na Marshallovim otocima, dodaje MDA.

"Ovaj sustav je presudan za obranu naše zemlje i ovo ispitivanje pokazuje da imamo vjerodostojno sredstvo za odvraćanje stvarne prijetnje", rekao je viceadmiral JimSyring, ravnatelj MDA-e, prenosi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni pokus iz 2014. je uspješno izveden, ali su ranija tri propala.

Sjeverna Koreja u ovom trenutku izvodi pokuse jedan za drugim ne bi li proizvela interkontinentalni nuklearni projektil kojim bi mogla gađati Sjedinjene Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci ocjenjuju da bi joj to moglo poći za rukom za nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo