Kriza ne pita / Prisilna prekvalifikacija: Blogeri, marketinški stručnjaci i povjesničari umjetnosti traže posao na polju

Image
Foto: Damir Špehar/Pixsell

Riječ je o prikupljenim ponudama na novouspostavljenoj internetskoj platformi 'Jobicountry'

22.4.2020.
13:53
Damir Špehar/Pixsell
VOYO logo

Marketinški stručnjaci, povjesničari umjetnosti, turistički vodiči i blogeri, samo su neke od struka iz kojih dolaze nezaposleni Talijani koji su poslali ponude za posao u poljoprivredi na pripadajući natječaj u tamošnjoj regiji Veneto.

Riječ je o prikupljenim ponudama na novouspostavljenoj internetskoj platformi "Jobicountry" koju su pokrenuli najveća talijanska udruga poljoprivrednika "Coldiretti", Ministarstvo rada Italije i regionalne vlasti u Venetu, suočeni, s jedne strane, blokadom granica i znatnog dijela gospodarstva uslijed širenja koronavirusa, a s druge, nedostatkom radnika u poljoprivredi, piše Novac.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je prikupljeno oko 1500 ponuda za posao na poljoprivrednim površinama u Venetu, a većinu čine ponude studenata, radnika na privremenom radu u Venetu i umirovljenika. Evidentirano je oko 200 različitih zanimanja iz kojih dolaze kandidati za posao.

Vlasnici nasada voća i povrća u Venetu trebaju dodatnu radnu snagu za, među ostalim, predstojeće branje šparoga, jagoda i salate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da će platforma "Jobicountry" biti primijenjena i u drugim talijanskim regijama, odnosno da je Veneto izabran za eksperimentalnu fazu pokušaja spajanja ponude i potražnje za poslovima u Italiji.

U prilog procjenama da će talijansko Ministarstvo rada ustrajati na ovoj platformi tamošnji mediji navode da su slične inicijative na tržištu rada na djelu u Velikoj Britaniji i u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo