ODUZELI MU TITULU / Priznanje austrijskog ministra: podnio ostavku zbog plagiranja

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministar u štajerskoj vladi podnio je ostavku nakon što je otkriveno da prije 17 godina u svom doktoratu nije citirao druge autore

18.4.2017.
17:48
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Christian Buchmann, ministar privrede i kulture u štajerskoj vladi danas je podnio ostavku zbog plagiranja u doktoratu prije 17 godina, pišu austrijski mediji. Početkom travnja tom dužnosniku iz Austrijske narodne stranke (ÖVP) koja je dio koalicijske vlade oduzeta je titula doktora, a razlog tome je što je otkriveno da nije po propisima u svom doktoratu citirao druge autore. 

Cijela priča započela je u lipnju 2016. godine kada je Stefan Weber, stručnjak za otkrivanje plagijata iz Salzburga uz pomoć računalnog programa otkrio te nakon toga cijeli slučaj prijavio Sveučilištu u Grazu, koje je nakon što je stigla prijava, naručilo vještačenje koje je ustvrdilo da je riječ o plagiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga oglasio se i sam Buchmann priznavši da prije 17 godina nije radio dovoljno precizno te je napisao: „Posljednjih dana morao sam shvatiti da jedna pogreška od prije 17 godina ima veću težinu od postignuća u današnjici i ideja za budućnost“.

Sveučilište u Grazu zaključilo je da je riječ o teškom prijestupu te je zbog toga Buchmannu i oduzeta titula, a nakon toga je odlučio podnijeti i ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo