problemi s aneksijom / Nova sramota za Rusiju! Kremlj ne zna koje su nove granice države: 'Još utvrđujemo što smo anektirali'

Image
Foto: https://www.theguardian.com/world/2022/oct/03/kremlin-unclear-on-which-parts-of-ukraine-it-has-annexed

Primjedbe o 'anektiranim' teritorijima samo su najnovija sramota za Kremlj i njegovu ratnu mašineriju

3.10.2022.
17:11
https://www.theguardian.com/world/2022/oct/03/kremlin-unclear-on-which-parts-of-ukraine-it-has-annexed
VOYO logo

Kremlj još uvijek utvrđuje koja je područja okupirane Ukrajine "anektirao", rekao je glasnogovornik Vladimira Putina, sugerirajući da Rusija ne zna gdje su njezine samoproglašene međunarodne granice.

Iznenađujuće priznanje uslijedilo je u telefonskom razgovoru s novinarima, tijekom kojeg su od Dmitrija Peskova zahtijevali da pojasni na koji je ukrajinski teritorij Putin položio pravo na svečanosti u Kremlju prošlog tjedna, prenosi The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putin je obećao zaštititi teritorije koje je Rusija preuzela koristeći "sva sredstva koja su joj na raspolaganju", što ukazuje na potencijalni nuklearni napad. Nedostatak jasne crvene linije mogao bi potkopati njegove pokušaje korištenja nuklearnog odvraćanja za zaustavljanje ukrajinske uspješne protuofenzive i zapadne potpore Kijevu.

Putin je u petak potpisao četiri odvojena "ugovora" s čelnicima teritorija okupiranih od strane Rusije u regijama Donjecka, Luhanska, Hersona i Zaporižja koje je postavio Kremlj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki je problem za Kremlj to što Rusija ne kontrolira dijelove tih regija i gubi tlo pred ukrajinskom protuofenzivom u kojoj je u subotu vraćen grad Liman u regiji Donjeck.

Image
'NEMA KRŠENJA ZAKONA' /

Unatoč osudama međunarodne zajednice, ruski Ustavni sud potvrdio aneksiju ukrajinskih regija

Image
'NEMA KRŠENJA ZAKONA' /

Unatoč osudama međunarodne zajednice, ruski Ustavni sud potvrdio aneksiju ukrajinskih regija

Peskov je rekao da su regije Donjeck i Luhansk u cijelosti dio Rusije, unatoč tome što Rusija nema potpunu kontrolu nad tim regijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavit ćemo konzultacije sa stanovništvom u vezi s granicama regija Herson i Zaporižje", zaključio je.

Upitan za pojašnjenje o tom pitanju, koje bi također definiralo gdje se nalaze ruske samoproglašene međunarodne granice, Peskov je rekao: "Ovo je za sada konačan odgovor."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zajednica ne priznaje aneksije. Rusija ne kontrolira velike dijelove regije Zaporižje, uključujući glavni grad istog imena. Ukrajinske trupe također napreduju u regiji Herson, dovodeći u pitanje kontinuiranu kontrolu Rusije nad tim gradom i regijom zapadno od rijeke Dnjepar.

Primjedbe o "anektiranim" teritorijima samo su najnovija sramota za Kremlj i njegovu ratnu mašineriju. Tijekom vikenda nekoliko je najviših dužnosnika i propagandista javno kritiziralo više vojno vodstvo zbog njihove nesposobnosti da zaustave ukrajinsko napredovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo