Prije upada u dvorac / Procurio jeziv video mladića sa samostrelom: 'Žao mi je zbog onoga što ću učiniti. Pokušat ću ubiti Elizabetu, kraljicu'

Image

Na snimci najavljuje svoj zlokobni plan - osvetu kraljevskoj obitelji zbog masakra u Indiji iz 1919. Postupat će s njim prema Zakonu o mentalnom zdravlju

27.12.2021.
9:57
VOYO logo

Čovjek u maski sa samostrelom pozira u jezivom videu u kojem prijeti da će "ubiti kraljicu". Video je objavio britanski The Sun.

Smatra se da je to mladić od 19 godina kojeg je na Božić zadržala naoružana policija u dvorcu Windsor. S osumnjičenim Jaswant Singh Chail postupilo se prema Zakonu o mentalnom zdravlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska kraljica je doručkovala u trenutku kad su nju i članove kraljevske obitelji obavijestili o provali.

Osumnjičeni je poslao video preko Snapchata 24 minute prije nego što su ga naoružani policajci svladali na božićno jutro. Bio je u dvorcu na samo 500 metara od kraljičinih privatnih apartmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
preporučeno mirovanje /

Britanska kraljica Elizabeta II. provela je noć u bolnici, ali se vratila u Windsor

Image
preporučeno mirovanje /

Britanska kraljica Elizabeta II. provela je noć u bolnici, ali se vratila u Windsor

Chail, poznat kao Jas, uhićen je dok je navodno bio naoružan samostrelom nakon što se ljestvama od užadi popeo na ogradu dvorca sa šiljcima.

U videu, u rukama drži crno oružje i obraća se kameri iskrivljenim glasom dok nosi majicu s kapuljačom. Ima zlokobnu bijelu maski koja je očito inspirirana Ratovima zvijezda - a njegova poruka upućuje na mitologiju filmske franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je. Žao mi je zbog onoga što sam učinio i što ću učiniti. Pokušat ću ubiti Elizabetu, kraljicu kraljevske obitelji", poručuje.

“Ovo je osveta za one koji su poginuli u masakru Jallianwala Bagha 1919. To je također osveta za one koji su ubijeni, poniženi i diskriminirani zbog svoje rase. Ja sam indijski Sikh, Sith. Moje ime je bilo Jaswant Singh Chail, moje ime je Darth Jones”, govori u videu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masakr Jallianwala Bagh, ili Masakr u Amritsaru, dogodio se u Indiji 1919. godine, kada su britanske kolonijalne trupe pucale i ubile 379 prosvjednika i ranile oko 1200.

Policija je potvrdila da sada analizira video u kojem se vidi i uokvirena slika negativca iz Ratova zvijezda Dartha Malgusa na zidu iza maskiranog muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako ste ovo primili, moja smrt je blizu. Podijelite ovo s bilo kim i ako je moguće javite vijestima ako su zainteresirani", govori osumnjičenik u videu. 

Inače, kraljica (95) bila je u svojim privatnim odajama gdje se pripremala za prvi Božić bez pokojnog supruga princa Phillipa, a u dvorcu je bilo čak 20 članova obitelji.Policija je potvrdila da sada analizira video u kojem se vidi i uokvirena slika negativca iz Ratova zvijezda Dartha Malgusa na zidu iza maskiranog muškarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo