zveckanje oružjem / Propao pokus: Sjeverna Koreja ni drugi put nije uspjela lansirati raketu

Image
Foto: AP

Raketa Musudan, teoretski u stanju pogoditi američke baze do otoka Guama, u sjevernom Pacifiku, eksplodirala je ubrzo nakon lansiranja. Stručnjaci upozoravaju da bi već dogodine raketa mogla biti operativna

20.10.2016.
8:45
AP
VOYO logo

Sjeverna Koreja izvela je u četvrtak drugo neuspjelo pokusno ispaljivanje moćne rakete srednjeg dometa u manje od tjedan dana, ali stručnjaci upozoravaju da bi raketa mogla biti operativna već sljedeće godine.

Raketa Musudan, teoretski u stanju pogoditi američke baze do otoka Guama, u sjevernom Pacifiku, eksplodirala je ubrzo nakon lansiranja oko 6.30 sati po lokalnom vremenu, prema analizi južnokorejske i američke vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjeverna Koreja izvela je raketni pokus nekoliko sati prije treće debate u okviru američkih predsjedničkih izbora kao da želi podsjetiti kakav će biti izazov za budućeg stanara Bijele kuće sjevernokorejski nuklearni program koji napreduje velikim koracima.

Do testiranja je došlo nakon razgovora u Washingtonu između američkih i južnokorejskih ministara obrane i vanjskih poslova. Američki državni tajnik John Kerry naglasio je tom prilikom da bi se, u slučaju da upotrijebi nuklearno oružje, Sjeverna Koreja izložila "djelotvornom i neželjenom odgovoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo