razljutio žene / Prosvjed milijun žena: boje se kako će im Trump ugroziti ljudska prava

Image
Foto: AP

Prosvjed milijun žena održat će se 21. siječnja 2017., dan nakon Trumpove prisege, kod Lincolnovog memorijala u Washingtonu

12.11.2016.
15:21
AP
VOYO logo

Žene zabrinute da bi Donald Trump mogao umanjiti ili ukinuti njihova prava planiraju velik prosvjed u Washingtonu dan nakon što on prisegne za 45. američkog predsjednika, najavljuju organizatori.

Gotovo 35.000 ljudi najavilo je da će sudjelovati na skupu Prosvjed milijun žena, koji se organizira putem Facebooka, u prva 24 sata otkako je najavljen, rekla je u petak Bob Bland, jedna od organizatorica skupa iz New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed je reakcija na Trumpova stajališta o ženama koja je iznio tijekom kampanje, dodala je.

Trump je u kampanji vrijeđao novinarke, suparnicu Hillary Clinton i druge žene zbog njihova izgleda, a pojavio se i video u kojem se hvali da je hvatao žene i nudio im se, što je nekoliko žena i potvrdilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je također da bi pobačaj trebalo u većini slučajeva zabraniti, a žene koje su ih imale kazniti, no to je poslije povukao kazavši da bi trebalo kazniti liječnike koji su ih izveli.

Žene se koordiniraju putem društvenih medija i interes je velik u svim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjed će se održati 21. siječnja 2017., dan nakon Trumpove prisege, kod Lincolnovog memorijala u Washingtonu, gdje je 1963. na prosvjedu za građanska prava Martin Luther King Jr. održao poznati govor "Imam san".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo