još jedno okupljanje / Prosvjednici u Banjoj Luci podržali zahtjev za ostavkama dužnosnika MUP-a: 'Ubojice!'

Image
Foto: Vijesti.hr

Ponovo ih je predvodio Davidov otac, Davor Dragičević

29.12.2018.
20:23
Vijesti.hr
VOYO logo

Stotine prosvjednika podražlo je u subotu navečer u Banjoj Luci zahtjeve Davora Dragičevića, oca mladića čija smrt u ožujku ni do danas nije razjašnjena, za smjenom osoba odgovornih za istragu tog slučaja.

Kao i svake večeri u proteklim danima u 18 sati je na banjolučki Trg Krajine stigao veliki broj pripadnika prosvjedne skupine "Pravda za Davida".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo ih je predvodio Davidov otac, Davor Dragičević koji je ranije u subotu na društvenim mrežama objavio da će inzistirati na tome da ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač i još nekoliko visokih policijskih dužnosnika te dvojica tužitelja podnesu ostavke do nedjelje navečer kada je zakazano novo, ali znatno masovnije okupljanje na središnjem banjolučkom trgu.

Zahtjev je obrazložio konstatacijom da su oni uz opstruiranje istrage o Davidovoj smrti odgovorni za nasilje policije nad prosvjednicima 25. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli svijet vidio je prekomjernu uporabu sile. Oprosta i zaborava nema", kazao je Dragičević pred okupljenim mnoštvom u subotu navečer ponavljajući zahtjev za ostavkama.

Prosvjednicima je prilaz na središnji gradski trg ponovo zapriječio veliki broj pripadnika temeljne i interventne policije koji su građanima potom zapovjedili da se raziđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svake večeri od srijede pripadnici skupine "Pravda za Davida" krenuli su zatim u zajedničku šetnju ulicama Banje Luke prolazeći pri tom pored sjedišta tijela entitetske vlasti noseći Davidove slike i uzvikujući "Ubojice", "Lukaču, ostavka" i "Pravda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo