EPIDEMIJA SE ŠIRI / Prva dva slučaja koronavirusa potvrđena u Italiji: U prekidu svi letovi prema Kini

Image
Foto: Shutterstock

U četvrtak je Svjetska zdravstvena organizacija zbog epidemije koronovirusa u Kini proglasila globalno izvanredno zdravstveno stanje

30.1.2020.
23:05
Shutterstock
VOYO logo

Talijanski premijer Giuseppe Conte je u četvrtak rekao da su u Italiji potvrđena dva slučaja oboljenja od koronavirusa, prvi u toj zemlji od pojave virusa u prosincu u Kini.

Conte je rekao da je Italija obustavila zračni promet između Italije i Kine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo dva potvrđena slučaja koronavirusa u Italiji", rekao je Conte na konferenciji za medije dodavši da je riječ o turistima iz Kine.

U četvrtak je Svjetska zdravstvena organizacija zbog epidemije koronovirusa u Kini proglasila globalno izvanredno zdravstveno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Srbija spremna za koronavirus

Srbijanski ministar zdravlja dr. Zlatibor Lončar izjavio je večeras da u Srbiji nema nijednog registrovanog slučaja zaraze koronavirusom, ali da je zdravstveni sustav spreman da reagira jer „ne znači da ga neće biti“, obzirom da još nije sasvim jasno kako se taj virus prenosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema razloga za paniku, imamo izolacije, imamo reagense za koronavirus, za četiri tipa, specijalna vozila, rekao je Lončar zastupnicima u Skupštini Srbije.

On je poručio da je Srbija već u stalnom kontaktu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim uvjeriti građane da smo mi u Srbiji pripremili sve mjere koje su predložene - i više od toga što nam je bila obaveza, rekao je Lončar.

On je objasnio da je "sustav od samog početka (zaraze) aktivan" – počevši od zračnih luka i graničnih prijelaza, da postoji redovita komunikacija sa veleposlanstvom Kine u Beogradu i turističkim agencijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lončar je ukazao na dva suštinska problema - da nema dovoljno informacija o virusu i načinu njegova prenošenja, ali je naglasio da se situacija "prati iz dana u dan".

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je večeras izvanrednu situaciju na globalnoj razini zbog širenja epidemije koronavirusa koji se iz Kine proširio u još 18 zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo