BOLEST SE ŠIRI / Prva smrt od koronavirusa u SAD-u! Trump: 'Bila je prekrasna žena i visokorizičan pacijent'

Image
Foto: AP Images

Prema posljednjim podacima kod 22 osobe u SAD-u službeno je dijagnosticiran koronavirus

29.2.2020.
21:15
AP Images
VOYO logo

U Francuskoj je 100 osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih je 86 hospitalizirano, objavio je u subotu čelnik Agencije za javno zdravstvo Francuske Jerome Salomon, a Sjedinjene Države objavile su prvu smrt izazvanu tim virusom. 

"Dvije od zaraženih osoba umrle su, a 12 je ozdravilo", rekao je na kratkoj konferenciji za novinare u Parizu drugi čovjek francuskog Ministarstva zdravstva te dodao da je 9 osoba u teškom stanju primljeno u bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska je u subotu objavila da otkazuje sve skupove u zatvorenim prostorima s više od 5000 ljudi pokušavajući spriječiti širenja koronavirusa koje se pojačalo u Južnoj Koreji i potresa međunarodno gospodarstvo.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Epidemija izazvana koronavirusom usmrtila je gotovo 3000 osoba od oko 86.000 oboljelih, a krenula je iz Kine u kojoj  je potvrđeno oko 79.000 slučajeva i 2835 umrlih.

Epidemija je nanijela težak udarac financijskim tržištima, najteži nakon krize 2008./09., koja je izazvala recesiju svjetskoga gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SAD-u umrla prva žrtva

"Umrla je prva osoba zaražena koronavirusom u SAD-u", objavio je u subotu glasnogovornik američkog Ministarstva zdravstva u Washingtonu.  

Nešto poslije na konferenciji za novinare američki predsjednik Donald Trump naveo je da je riječ o ženi pedesetih godina koja je živjela u okrugu King u državi Washington. Kazao je da se radi o "prekrasnoj ženi" koja je bila visokorizični pacijent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim podacima kod 22 osobe službeno je dijagnosticiran koronavirus u Sjedinjenim Država, a nekoliko pacijenata nije imalo nikakve veze sa žarištem epidemije, što navodi na tezu da se bolest širi.

Tim se slučajevima dodaje 47 pacijenata vraćenih u Sjedinjene Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolesnica podlegla virusu u državi Washington nije prva s američkim državljanstvom jer je američki građanin, šezdesetogodišnjak hospitaliziran u Wuhanu, umro 6. veljače.

Irak

Irak je otkrio još petero zaraženih koronavirusom, objavilo je njihovo Ministarstvo zdravstva. Time je ukupan broj oboljelih u toj zemlji dosegnuo 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet novih slučajeva su osobe koje su se vratile iz susjednog Irana i smještene su u karantenu, navelo je Ministarstvo.

U srijedu je Irak zabranio javna okupljanja i ulaske radnika iz Kuvajta i Bahreina.Usto,  zabranio je putovanja u devet zemalja, odnosno iz njih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irak ima kulturne i vjerske veze s Iranom, jednom od epidemijom najzahvaćanijih zemalja nakon Kine.

Svih 13 slučajeva koronavirusa povezani su  s Iranom, navelo je Ministarstvo zdravstva. Prvi otkriveni slučaj bio je iranski student koji je poslan natrag, a ostalih 12  su Iračani koji su bili u Iranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo