Posebna PRESICA / Putin četiri sata odgovarao novinarima: 'Ne smije biti daljnjeg širenja NATO-a na istok! Što tu nije jasno?'

Da bi bili na presici, novinari su se morali posuti srebrnim česticama. Putin i dalje tvrdi da je Navalni 'navodno' otrovan te je SAD kriv za raspad Jugoslavije

23.12.2021.
19:50
VOYO logo

"Zapad od Ukrajine čini anti-Rusiju i ispire mozak stanovništvu", rekao je Vladimir Putin u danu kada Ukrajina izvodi vojne vježbe američkim projektilima, a on drži tradicionalnu presicu na kraju godine.

"Nadam se da je sada svima jasno: Ne smije biti daljnjeg širenja NATO-a na istok. Što tu nije jasno? Jesmo li mi razmjestili projektile blizu granica SAD-a? Ne. SAD je došao sa svojim projektilima u na prag naše kuće", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska je vojska već mjesecima utaborena na granici s Ukrajinom. Dok Zapad strahuje od invazije na Ukrajinu, Putin se pravda da samo želi sigurnost u Rusiji.  Ameriku je,  inače, prije nekoliko dana optužio i za raspad Jugoslavije.

Odgovarao je i na pitanja o Navaljnom, a da pri tom ni jednom nije spomenuo njegovo ime. Oporbeni čelnik, koji je već gotovo godinu dana u zatvoru, zamalo je umro od trovanja bojnim otrovom novičokom. Putin kaže: "Ne zna ništa o tome."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorite o čovjeku koji je navodno otrovan. Poslali smo brojne službene upite ruskog tužiteljstva tražeći sve dokumente koji dokazuju trovanje. Ne postoji niti jedan papir. Kako to možemo objasniti? Niti jedan jedini dokaz tog Novičoka, ili kako ga već zovete...", rekao je Putin.

Govorio je i o oporavku ruskog gospodarstva, o demografskim problemima, ali i o tome kako je Europa sama kriva za rekordno visoke cijene ruskog plina. Pohvalilo se kako je Rusija COVID krizu riješila bolje od drugih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(Screenshot)

Press konferencija trajala je četiri sata pa se našlo mjesta i za transrodne sportaše. Putin se pobrinuo da ne bude zabune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se sportaš deklarira kao žena i bavi se, recimo, dizanjem utega, ili bilo kojom drugom vrstom sporta, ženski sport će prestati postojati. Treba postojati zdrav razum. Držim se tradicionalnog pristupa da je muškarac, žena je žena, majka je majka, otac je otac", bio je jasan Putin.

On je, inače, već 21 godinu na vlasti u Rusiji, a lani je referendumom promijenio Ustav kako bi si omogućio još dva predsjednička mandata. Sve to vrijeme na kraju godine održava maratonske pres konferencije s najstrožim mjerama sigurnosti, a ovaj su put još rigoroznije. Svaki je novinar na ulazu u dvoranu posut srebrnim česticama za dezinfekciju - što je bio preduvjet za presicu uživo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo