Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
susret u vatikanu

Putin kasnio Papi sat vremena: darovali se i dogovorili raditi na solidarnosti među narodima

Papa je Putinu darovao medaljon koji prikazuje Anđela mira. Putin je Papi darovao zlatni vez, prikaz katedrale sv. Spasitelja u Moskvi i rekao da je ta crkva bila porušena u sovjetsko doba, no da je ponovno izgrađena

Image
Foto: AP
RTL/Hina/ 11.6.2015. u 7:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Papa Franjo pozvao je u srijedu ruskog predsjednika Vladimira Putina da uloži 'iskren i velik trud' kako bi se ostvario mir u Ukrajini te mu darovao Anđela mira koji pobjeđuje sve ratove i govori o solidarnosti među narodima.

"Sveti Otac ustvrdio je da je potrebno učiniti velik i iskren trud kako bi se stvorio mir (u Ukrajini). Dogovorili su da je važno obnoviti ozračje dijaloga i da se sve strane trebaju angažirati na primjeni sporazuma iz Minska", priopćio je Vatikan nakon 50-minutnog sastanka Putina i Franje.

Sporazum o prekidu vatre iz Minska u veljači su u bjeloruskoj prijestolnici potpisali vlada u Kijevu i proruski separatisti, no međusobno se optužuju za njegovo kršenje, a Rusija redovito odbacuje optužbe Zapada da vojno pomaže pobunjenike.

Papa je Putinu darovao medaljon koji prikazuje Anđela mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"To je medaljon Anđela mira, izradio ga je umjetnik iz prošlog stoljeća. Taj Anđeo pobjeđuje sve ratove i govori o solidarnosti među narodima", rekao je Papa.

Putin je Papi darovao zlatni vez, prikaz katedrale sv. Spasitelja u Moskvi i rekao da je ta crkva bila porušena u sovjetsko doba, no da je ponovno izgrađena.

Upravo se čita

Image
'nemojte da vas lažu'

Srbin o odmoru na Jadranu: 'Ovdje mi je 11. dan. Uzalud čekam da me netko prebije, zapali auto'

Vladimir Putin, koji je Papu već bio susreo u studenome 2013., kasnio je sat vremena u programu nakon sastanka s talijanskim premijerom Matteom Renzijem u Milanu na dan Rusije u sklopu svjetske izložbe Expo. Renzi je rekao Putinu da je Rusija potrebna svijetu zbog zajedničkog rješavanja problema, unatoč tomu što je ukrajinsko pitanje i dalje problem i izvor nesuglasica.

Vatikan i Papa neprestance pozivaju na mir u Ukrajini i na prekid rata među 'kršćanskom braćom', no Papu kritiziraju katolici u Kijevu jer nije izravno osudio rusku politiku u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
RTL/Hina/ 11.6.2015. u 7:16
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ukradene milijarde

Novac dobili mrtvi i izmišljeni: Kako se pomoć u pandemiji pretvorila u najveću prevaru u povijesti SAD-a

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba