Razvoj suradnje i prijateljstva / Putin o bliskim vezama sa Salvinijem, gorljivim zagovornikom ukidanja sankcija za Rusiju od strane EU

Image
Foto: AP Images

Talijanski mediji redovito iznose sumnju o ruskom financiranju Salvinijeve krajnje desne stranke Liga

4.7.2019.
15:06
AP Images
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin, koji se u četvrtak očekuje u Italiji, izjavio je u razgovoru za talijanski list da ima bliske veze s ministrom unutarnjih poslova i zamjenikom premijera Matteom Salvinijem, a da ga s bivšim premijerom Silvio Berlusconijem veže dugo prijateljstvo.

I dok talijanski mediji redovito iznose sumnju o ruskom financiranju Salvinijeve krajnje desne stranke Liga, Putin govori o "sporazumu o suradnji" između njegove stranke Jedinstvena Rusija i Lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Salvini gaji jedan topli stav prema našoj zemlji, jako dobro poznaje rusku stvarnost. Sreli smo se 2014. u Milanu", kazao je Putin za Corriere della Sera.

Prema njegovom saznanju, dodao je Putin, Salvini i predstavnici njegove stranke održavaju kontakte s ruskim kolegama zainteresiranim za razvoj suradnje s talijanskim partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salvini, podsjeća list, gorljivi je zagovornik ukidanja sankcija koje je Rusiji zbog aneksije Krima uvela Europska unija.

Putin u razgovoru za Corriere della Sera nije zaboravio spomenuti bivšeg premijera Silvija Berlusconija za kojeg ga veže "višegodišnje prijateljstvo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Silvio je veliki političar na svjetskoj razini, istinski vođa koji snažno zastupa i brani interese svoje zemlje u međunarodnoj areni", ocijenio je Putin.

U istom intervjuu Putin je govorio i o jačanju dijaloga sa SAD-om o razoružanju i strateškoj stabilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi dogovor o konkretnim mjerama glede razoružanja pridonio jačanju međunarodne stabilnosti i Rusija ima političku volju to učiniti. Sada je na SAD-u da odluči", kazao je Putin.

Čini mu se, dodao je, da Washington počinje razmišljati o jačanju dijaloga s Rusijom vezanog uz širu stratešku agendu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je Putin rekao da su Moskva i Washington počeli razgovore o produženju sporazuma START o smanjenju strateških nuklearnih arsenala, koji istječe u veljači 2021.

Rusija je međutim u srijedu i službeno izašla iz Sporazuma o nuklearnim projektilima kratkog i srednjeg dometa iz 1987. koji brani korištenja raketa dometa od 500 do 5500 km sklopljenog sa SAD-om 1987. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suspenzija INF-a izaziva strahovanja od nove utrke u naoružanju između Moskve i Washingtona.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo