vanjski neprijatelji / Putin obavještajnoj službi: 'Trebamo spriječiti svaki strani pokušaj miješanja u naše izbore'

Image
Foto: AP Images

Vladimir Putin je kao posebnu opasnost za Kremlj izdvojio rujanske parlamentarne izbore koji će se održati u vrijeme dok se Rusija bori s ekonomskom krizom potaknutom niskim cijenama nafte, oslabljenom nacionalnom valutom i zapadnim sankcijama

26.2.2016.
15:27
AP Images
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je kazao kako je primio izvještaje službi sigurnosti po kojima se ruski vanjski neprijatelji pripremaju za ovogodišnje ruske parlamentarne izbore i naredio je sigurnosno-obavještajnom sustavu da spriječi svako vanjsko upletanje.

Obraćajući se pripadnicima FSB-a Putin je kazao kako su strane obavještajne službe postale puno aktivnije u 2015. te da su aktivnosti više od 400 stranih obavještajaca onemogućene, a njih 23 optuženo je za kaznena djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kao posebnu opasnost za Kremlj izdvojio rujanske parlamentarne izbore koji će se održati u vrijeme dok se Rusija bori s ekonomskom krizom potaknutom niskim cijenama nafte, oslabljenom nacionalnom valutom i zapadnim sankcijama.

"Trebamo spriječiti svaki strani pokušaj miješanja u izbore, u naš unutarnji politički život. Znate da neke vrste metodologija postoje i već su ih koristili u mnogim zemljama", kazao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao izravnu prijetnju ruskom suverenitetu označio je 'pripremu vanjskih neprijatelja' za izbore.  

"Svatko treba znati da neumorno radimo na obrani naših interesa", poručio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo