Otvorenje u kamionu / Putin otvorio Krimski most - očekujemo isto od premijera Pernara, samo treba položiti vozački

Za tri godine očekujemo slično otvaranje i Pelješkog mosta, premijer Pernar samo treba položiti vozački

15.5.2018.
22:31
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvorio je novi najduži most u Europi, koji povezuje anektirani poluotok Krim s Rusijom. Most je dugačak 19 kilometara, Rusi su ga izgradili u tri godine, a Putin ga je otvorio, kako drugačije nego - vozeći građevinski kamion.   
Sjeo je za volan, ubacio u prvu i... vozi Miško.

Za tri godine očekujemo slično otvaranje i Pelješkog mosta, premijer Pernar samo treba položiti vozački.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drukčije valjda nije ni moglo. U već prokušanom stilu akcijskog superheroja, ruski vladar sjeo je za volan kamiona i predvodio kolonu koja je prva prešla preko novog najdužeg mosta u Europi.

Most dug 19 kilometara ide preko Kerčkog prolaza koji Azovsko more razdvaja od Crnog i smanjuje prometnu izoliranost poluotoka što ga je Moskva anektirala od Ukrajine 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prva trasa, ali vjerojatno je najvažnija. Ne sumnjam da ćete uspjeti s druge dvije, mislim trasom za kamione, zakazanom za jesen, a zatim za godinu dana sa željezničkim dijelom. Napravili ste ovo visoko kvalitetno i pola godine prije vremena. Izvrsni ste, hvala vam puno", rekao je ruski predsjednik na otvaranju.

Putin je, dakle, u promet pustio cestovni dio s četiri traka uz koji će se dogodine dovršiti i željeznički dio s dvije pruge. Inače, most je gradila tvrtka Putinova partnera u džudu. Prema prvom planu trebao je biti dovršen do prosinca po cijeni od gotovo tri milijarde eura, no Putin je tražio da bude gotov do svibnja kako bi ga Rusi mogli koristiti već tijekom ljeta. I na otvaranju je podsjetio da su taj most pokušali graditi i car Nikolaj Drugi, pa i Adolf Hitler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U raznim povijesnim razdobljima, još u vrijeme careva, ljudi su sanjali o izgradnji ovog mosta. Zatim su se vratili temu 30-ih, 40-ih i 50-ih godina, a sada konačno, zahvaljujući vašem trudu, vašem talentu, ovaj projekt, ovo čudo postalo je stvarnost."

Most je za Putinov režim snažan simbol spajanja Krima s Rusijom i još jedna potvrda njegovoj tvrdnji - da poluotok nikada neće biti vraćen Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo