S foruma u st. petersburgu / Putin: 'Rusija je spremna za razgovore o nuklearnom oružju i općem naoružanju. Treba spriječiti novi Donbas'

Image
Foto: AP/Dmitry Azarov

Ruski čelnik tvrdi da je Moskva napala Ukrajinu kako bi zaštitila od progona etničke Ruse i govornike ruskog jezika u istočnoj regiji Donbas

30.6.2022.
13:44
AP/Dmitry Azarov
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak da je Moskva otvorena za dijalog o strateškoj stabilnosti i neširenju nuklearnog oružja.

Unatoč ruskoj invaziji na Ukrajinu, i Moskva i Washington naglasili su važnost nastavka komunikacije o pitanju nuklearnog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije zemlje daleko su najveće svjetske nuklearne sile s ukupno oko 11.000 nuklearnih bojevih glava.

"Rusija je otvorena za dijalog o osiguranju strateške stabilnosti, očuvanju režima neširenja oružja za masovno uništenje i poboljšanju situacije u području kontrole naoružanja", kazao je Putin na pravnom forumu u rodnom gradu Sankt Peterburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će napori zahtijevati “mukotrpan udruženi rad“ i ići u smjeru sprječavanja ponavljanja “onoga što se danas događa u Donbasu“.

Ruski čelnik tvrdi da je Moskva napala Ukrajinu kako bi zaštitila od progona etničke Ruse i govornike ruskog jezika u istočnoj regiji Donbas. Te je tvrdnje ponovio u četvrtak optužujući Ukrajinu za “zločine protiv čovječnosti“.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajina i zapad kažu da je ruska invazija na susjeda bila ničim izazvan čin agresije s ciljem zauzimanja ukrajinskog teritorija i svrgavanja predsjednika Volodimira Zelenskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo