Alarmantno stanje / Putin uvodi neradni tjedan zbog masovnog umiranja od covida, skoro svaki dan preko 1000. Doznaje se da se nije docijepio

Image
Foto: AP

Danas je Rusija još jednom probila katastrofalan rekord s brojem umrlih od covida u jednom danu. Kremlj je od subote morao priznati užasno stanje

20.10.2021.
16:38
AP
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin odobrio je u srijedu vladin prijedlog da se na tjedan dana, počevši od studenoga, tvrtke zatvore radi borbe protiv razbuktale pandemije covida-19.

Broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom je u posljednja 24 sata dosegao rekordnih 1028 umrlih uz 34.073 novozaraženih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći na sastanku s državnim dužnosnicima koji je prenosila televizija, Putin je rekao da bi "neradni dani" od 30. listopada do 7. studenoga koji će biti plaćeni, mogu početi i ranije, a u nekim regijama mogu se produžiti.

"Epidemiološka situacija je različita u različitim dijelovima zemlje. U tom smislu, čelnici regija imaju pravo uvesti dodatne mjere", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti su već uvele izvanredne mjere kako bi usporile pandemiju, u vrijeme kada se građani nerado cijepe ruskim cjepivom Sputnjik V. Gradonačelnik Moskve je u utorak  odredio da necijepljene osobe starije od 60 godina četiri mjeseca ne smiju izlaziti iz kuća i stanova.

Image
Pomor /

Rusija prvi put ima četveroznamenkasti broj umrlih od covida u 24 sata

Image
Pomor /

Rusija prvi put ima četveroznamenkasti broj umrlih od covida u 24 sata

Ministar zdravstva Mihail Muraško rekao je da je zdravstveni sustav prenapregnut. U liječenju oboljelih angažirano je 650.000 medicinskih profesionalaca, izjavio je Muraško agenciji Interfax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je s cijepljenjem počela u lipnju, među prvima, ali Putin još nije primio drugu dozu, objavio je Kremlj u srijedu.

"Predsjednik se još nije docijepio", kazao je glasnogovornik Dmitrij Peskov: "To će učiniti kada mu kažu liječnici i specijalisti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače je subota bila prvi dan još od početka izbijanja pandemije covida-19 u kojem je Ruska Federacija zabilježila više od 1000 umrlih od ove bolesti u jednom danu. Narednih dana to je zaredalo.

Odgovornima za ovakvu situaciju vlada Rusije u prvom redu smatra stanovnike zbog njihovog ponašanja, te zbog nevoljkosti da se odazovu cijepljenju protiv covida. Prema službenim statistikama, od početka pandemije u Rusiji je od covida umrlo 220.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema institutu za statistiku Rosstatu, ako bi se u obzir uzeli svi smrtni slučajevi povezani s covidom, došlo bi se do više od 400.000 umrlih ljudi.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo