Što je sigurno, sigurno je / FOTO Putinove vlasti njemačkog kancelara htjele slati na ruski PCR. Scholz odbio i postupio po svome

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Na kraju su razgovor 'u četiri oka' dvojica vodili za onim istim stolom dužine šest metara za kojim su nedavno razgovarali i Macron i Putin

15.2.2022.
15:33
AP
VOYO logo

Njemačka agencija DPA objavila je uoči današnjeg sastanka ruskog predsjednika Vladimira Putina i njemačkog kancelara Olafa Scholza da je kancelar odbio ruski PCR test uoči sastanka. 

Razlog susreta Putina i Scholza je razgovor oko postizanja dogovora kojim bi se smanjile napetosti s granice između Rusije i Ukrajine, odnosno spriječila eskalacija. Već uoči sastanka iz Kremlja su priopćili da Rusija povlači dio vojnika s ukrajinske granice. Čak su objavili i snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački mediji ne navode da bi razlog za odbijanje testiranja ruskim PCR testom bilo to što je kancelar potpuno imuniziran cjepivima protiv COVID-a 19.

Navode, međutim, da je kancelar Scholz, kako su domaćini zahtijevali, PCR obavio, ali uz liječnicu iz Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Moskvi, te na testu koji su donijeli sa sobom iz Berlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
taktika ili ...? /

Rusi objavili da povlače dio vojnika s ukrajinske granice, pustili i snimku. 'Zapad je osramoćen bez ispaljenog metka'

Prije nego što su otputovali iz Berlina, svih nešto više od 50 članova delegacije iz Njemačke morali su priložiti tri negativna PCR testa. 

Slično je s ponudom PCR testiranja na ruskim testovima po dolasku u Moskvu odbio nedavno i francuski predsjednik Emmanuel Macron, pa su Putin i Macron razgovor "u četiri oka" vodili za stolom dugim čak šest metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencijske fotografije svjedoče da su za istim stolom, na nasuprotnim krajevima, razgovarali i Putin i Scholz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo